Farmàcies gironines i Creu Roja uneixen esforços per portar medicament a casa de persones vulnerables

El servei es mantindrà durant l'estat d'alarma

Per tal d'assegurar la continuïtat i adherència als tractaments i com a mesura excepcional davant la infecció pel coronavirus, el Consell General de Farmacèutics i Creu Roja han subscrit un acord perquè la xarxa de més de 200.000 persones voluntàries col·laborin amb els farmacèutics comunitaris que ho precisin en el lliurament a domicili de medicaments, productes sanitaris i productes de salut a les persones que no puguin accedir a la farmàcia per retirar la seva medicació, evitant desplaçaments i risc de contacte de la població més vulnerable.

A la demarcació de Girona es compta amb una xarxa de 357 farmàcies gironines i les 18 assemblees locals de la Creu Roja amb més de 2.000 persones voluntàries.

L'objectiu d'aquest acord és que totes les persones afectades de forma especial per aquesta situació d'alerta puguin tenir accés a la seva medicació sense haver de sortir de casa mentre duri el confinament per l'estat d'alarma. Fins ara el col·lectiu farmacèutic ja estava oferint aquest servei per mitjà d'estudiants de farmàcia voluntaris, acreditats per dur a terme aquesta tasca, però comptar amb la xarxa de voluntariat de Creu Roja permetrà arribar a més persones i municipis, en uns moments complicats per a la gestió de qualsevol desplaçament.

Aquest servei s'adreça fonamentalment a persones dependents, amb problemes de mobilitat, persones amb símptomes d'infecció de la covid-19, persones en quarantena domiciliària per infecció, i pacients crònics complexos amb malalties respiratòries, diabètics i amb malalties cardiovasculars.

La Presidenta del Col·legi de Farmacèutics de Girona, Rosa Núria Aleixandre, ha manifestat la seva satisfacció per poder sumar esforços amb una entitat com Creu Roja, "ja que el col·lectiu farmacèutic està intentant poder donar resposta al sense fi de necessitats de tots els pacients, i en especial dels mes fràgils, però es fa molt difícil poder assumir el lliurament a domicili sense un suport extern. Aquesta col·laboració permetrà garantir un lliurament segur als pacients que més necessiten tenir assegurada la continuïtat dels seus tractaments".

Per la seva banda Roser Llevat, Presidenta de Creu Roja Girona ha indicat que "és un plaer poder sumar aliats com el Col·legi de Farmacèutics de Girona que ens ajuda a donar resposta a la societat en un moment de crisi com aquest, gràcies a aquesta col·laboració i la inestimable implicació del nostre voluntariat podem seguir donant suport a les persones en situació d'extrema vulnerabilitat i d'aquesta manera minimitzar l'impacte i la propagació de la covid-19".

L'acord conté un procediment de lliurament de medicaments amb totes les garanties i seguretat en els domicilis de persones en circumstàncies concretes, amb la directa intervenció i supervisió del/la professional farmacèutic/a comunitari, que en el cas de no poder desplaçar-se personalment a realitzar el lliurament contactarà amb la Creu Roja.