L'agressor del mosso diu que no coneixia la seva condició d'agent

La víctima ha assegurat durant el judici que l'agressor el va reconèixer com a policia i el va amenaçar de mort

Els fets van tenir lloc dissabte durant un partit que enfrontava el Vila-Roja i el Coma-Cros, de Salt, al camp de l'equip local, a Girona. Segons es reflecteix a l'acta arbitral, al minut 52 l'acusat, Juan M. C., va agredir un jugador de l'equip rival i l'àrbitre el va expulsar. Els ànims es van escalfar i els Mossos d'Esquadra van haver d'anar al camp de Vila-roja per evitar més aldarulls. Els agents van acabar detenint l'agressor quan es va presentar juntament amb el seu advocat a comissaria perquè sabia que l'estaven buscant. El van arrestar per atemptat als agents de l'autoritat i una falta de lesions.

Durant la vista, l'acusat ha reconegut que havia donat una "bufetada" al jugador de l'equip contrari però que ho havia fet com a "toc d'atenció" perquè el futbolista del Coma-Cros havia insultat els seus companys. "Ens va dir gitanos de merda, gossos, i això és racisme", ha relatat. L'agressor però ha negat que sabés que era Mosso d'Esquadra i que mai abans havia tingut cap contacte amb l'agent. "No el vaig picar perquè fos mosso, no ho sabia, només ho vaig fer perquè no parava de protestar", ha relatat.

Per la seva banda, l'agent dels Mossos d'Esquadra ha explicat que mentre el joc estava parat, va rebre un fort cop a la part inferior de l'orella esquerra i que, a resultes del cop, va caure a terra. Després, segons ha explicat, l'acusat el va amenaçar. "Em va dir mosso de merda, et mataré", ha declarat. L'agent ha explicat que està de baixa des de llavors pel dolor que li va ocasionar tant el cop com la caiguda a terra. No obstant això, a preguntes de la defensa, ha reconegut que després de l'agressió va acabar de jugar el partit, no va demanar el canvi i fins i tot va marcar un gol.

Entre els testimonis que les parts han citat hi havia l'àrbitre del partit que ha reconegut que va veure l'agressió però que, en canvi, no va escoltar les suposades amenaces que l'acusat hauria fet a l'agent. "Estava a uns 35 metres, no vaig escoltar res", ha explicat l'àrbitre.

La resta dels testimonis han aportat versions contradictòries. Per una banda, l'entrenador del Coma-Cros ha declarat que va escoltar com l'acusat amenaçava el seu jugador per ser mosso. L'entrenador ha relatat que, després de l'agressió, el jugador expulsat va sortir "ovacionat" del camp. En canvi, un jugador de l'equip rival ha assegurat que els únics insults que hi van haver al camp van ser contra el seu equip. "Ens va dir que érem uns gitanos de merda", ha explicat.

El ministeri fiscal ha demanat per a l'acusat una multa de 180 euros per una falta de lesions i també que l'agent percebi una indemnització de 195 euros. Per la seva banda, l'acusació particular ha demanat que es tornin a avaluar les lesions del seu client i que per a cada dia de baixa rebi 60 euros d'indemnització. A més, vol que cobri 40 euros diaris mentre tingui molèsties tot i que tingui l'alta mèdica. El judici ha quedat vist per a sentència.

L'acusació particular, que representa l'agent agredit, considera que l'acusat sabia que el futbolista rival era mosso. Per això, creu que el podrien acusar d'un delicte d'atemptat contra un agent de l'autoritat. La jutgessa ha desestimat la petició del lletrat i el judici d'aquest dimecres s'ha fet per una falta de lesions. L'advocat de l'acusació particular, Josep Lluís Florensa, ha fet constar la seva protesta.

L'advocat de l'acusat, Sergi Noguero, ha demanat que l'acusat sigui absolt per considerar que es tracta d'un "simple incident" en el context d'un partit de futbol. També ha assenyalat que l'informe de lesions és "sorprenent" perquè assegura que la víctima està de baixa després de l'agressió però que, en canvi, va acabar de jugar el partit sense demanar el canvi i, fins i tot, va marcar un gol.