S'incrementa la presencia de senglars pels carrers de Girona des del confinament

Els Agents Rurals ho atribueixen a la reducció dràstica de l'activitat humana

En els darrers mesos a Girona començaven a proliferar molts senglars pels carrers de la ciutat, fins i tot en punts on no era habitual. No obstant, el decret d'estat d'alarma ha fet créixer encara més la presència d'aquests mamífers al nucli urbà segons han assegurat fonts del Cos d'Agents Rurals.

La reducció dràstica de l'activitat humana ha propiciat que la fauna salvatge s'apropi més a les zones habitades. En el cas dels senglars, aquests es mostren cada cop més confiats. Segons l'inspector en cap de l'Àrea General del Cos d'Agents Rurals, Antoni Mur, que entrin als nuclis de població és "relativament habitual", però els casos s'han fet més freqüents els darrers dies. En cas de risc, els Agents Rurals recomanen trucar al 112 perquè puguin encarregar-se de foragitar-los cap al seu hàbitat natural.

De retruc, l'aturada de les activitats de caça podria comportar un repunt de població dels senglars. La proliferació d'aquests animals fa anys que ha esdevingut un problema, sobretot perquè sovint es veuen implicats en accidents de trànsit i ocasionen danys en l'agricultura. "Quan acabi aquesta situació, una de les coses a valorar serà quina estratègia adoptem per mirar de reduir l'increment que s'hagi produït", exposa Mur.

Un grup a Montilivi en ple confinament

Aquest dilluns 23 de març un veí de Girona va localitzar a primera hora del vespre un grup de cinc porcs senglars buscant menjar en el parc que hi ha situat entre l'Avinguda de Montilivi i l'Avinguda de Lluís Pericot. Habitualment eren visibles ben entrada la nit o matinada però ara ja es deixen veure just després d'amagar-se el sol.

En una entrevista a El Gerió Digital, el regidor de Sostenibilitat de l'Ajuntament de Girona, Martí Terés, va assegurar el passat 4 de març com ja aleshores veien amb preocupació l'increment d'aquests animals a la ciutat ja que suposen "un problema per a la seguretat viària". Amb tot, el regidor va explicar que es posarien en contacte amb Elisabet Sánchez, directora dels Serveis Territorials d'Agricultura per tal de traslladar-li la seva preocupació i cercar solucions.

"Volem parlar-hi per iniciar un dispositiu diferent del que fem habitualment, que vagi més enllà de les batudes que ja es fan i que no son suficients. Cada vegada hi ha més exemplars i tenen més confiança a l'hora d'entrar dins trama urbana", asseverava Terés que afegia com era necessari "fer alguna cosa més contundent".

Totes les accions previstes però, van quedar aturades un cop es va decretar el confinament per la pandèmia del coronavirus.