El govern de Girona es mostra preocupat per la proliferació de senglars a la ciutat

Martí Terés demana a Agricultura fer un dispositiu específic

La ciutat de Girona està experimentant els darrers dies les constants visites de grups de senglars que passegen pels carrers cercant menjar. Nombrosos vídeos s'han tornat virals a les xarxes socials dels animals corrent pels barris de Palau o l'Eixample mentre diversos veïns els enregistraven encuriosits amb els seus telèfons mòbils.

El regidor de Sostenibilitat de l'Ajuntament de Girona, Martí Terés, ha assegurat en declaracions a aquest diari que veuen amb preocupació l'increment d'aquests mamífers a la ciutat ja que suposen "un problema per a la seguretat viària". Amb tot, el regidor ha explicat que avui es posarà en contacte amb Elisabet Sánchez, directora dels Serveis Territorials d'Agricultura per tal de traslladar-li la seva preocupació i cercar solucions.

"Volem parlar-hi per iniciar un dispositiu diferent del que fem habitualment, que vagi més enllà de les batudes que ja es fan i que no son suficients. Cada vegada hi ha més exemplars i tenen més confiança a l'hora d'entrar dins trama urbana", assevera Terés que afegeix com és necessari "fer alguna cosa més contundent".

La reacció per part del consistori arriba després d'observar un grup de senglars passejant de matinada per la plaça Independència el cap de setmana i les imatges d'un nou grup corrent pel carrer Barcelona i en direcció al parc del Migdia la passada nit. "Aquest últim vídeo ens ha sobtat. Normalment els senglars venen dels boscos de Palau o del Güell però no n'havíem vist mai per aquesta zona", confessa el regidor de Sostenibilitat que no amaga la seva preocupació davant una població que sembla "està creixent".