El jove portuguès mort a Lloret s'hauria llençat al buit o caigut accidentalment

El menor d'edat va arribar amb un grup de 2.500 estudiants que viatgen sense tutors

Els Mossos d'Esquadra treballen aquest dilluns per esclarir què va causar la mort del jove de 17 anys que diumenge al vespre va caure del cinquè pis dels apartaments on s'allotjava. El jove era natural de Castro Verde i es trobava amb un grup d'amics celebrant el viatge de final de curs abans d'acabar els estudis de secundària.

El menor forma part del grup de 2.500 estudiants portuguesos que dissabte van arribar a Portugal. Els joves han explicat que viatgen sense cap adult i que tenen només el suport puntual de l'operador turístic Sport Jovem que els ha organitzat el viatge. "Algú d'Sport Jovem es van passar per aquí ahir però no sabem res més", ha explicat una jove portuguesa, Ariana Amaral, que ha confirmat que no han arribat a Lloret acompanyats ni per professors ni per tutors. "Ens han dit que tenim un punt de trobada al Casino per si necessitem alguna cosa, i també tenim atenció mèdica", ha detallat Amaral.

Els joves han pagat 260 euros pel viatge i l'allotjament. "El menjar i les discoteques van a part", detalla Amaral, que també s'allotja als Apartaments Blau, on va tenir lloc l'incident. Els joves del viatge s'identifiquen amb una polsera blava on s'hi llegeix 'Sport Jovem' i que els permet entrar i sortir dels apartaments.

O accident o suïcidi

Els Mossos d'Esquadra han descartat que es pugui tractar d'un cas de 'balconing' -joc perillós que consisteix en saltar de balcó a balcó o a la piscina- i cal ara aclarir si el noi va caure accidentalment o, per contra, si es va llançar al buit de manera voluntària. Fonts policials han assegurat que el cas no està clar i que encara han de recollir més testimonis. Aquest matí, agents del cos han parlat amb testimonis de la zona.

El jove va caure al carrer Riera, just al darrera de l'avinguda Just Marlès, al centre neuràlgic de l'oci nocturn de Lloret. Els fets van passar a un quart de nou del vespre i, segons alguns dels joves, a aquella hora molts estudiants estaven als seus apartaments. "Era tot normal, tothom estava al seu pis passant l'estona i ell diuen que estava amb la seva xicota", ha explicat Ariana Amaral. Per contra, un altre jove portuguès, Carlos Barbosa, ha reconegut que hi ha diverses versions sobre els fets. "Hi ha qui diu que el noi havia pres drogues o anava begut", ha explicat. L'autòpsia haurà de provar si el jove havia begut o havia pres alguna substància estupefaent.

A aquella hora, moltes dels comerços del carrer ja estaven tancats o a punt de fer-ho. Per això, aquest matí els comerciants han explicat que no van veure res. "Jo vaig escoltar un fort impacte i quan vaig sortir ja havia arribat la policia", ha explicat un comerciant del carrer Riera. Una altra dona ha lamentat que quan hi ha grups tant nombrosos sempre hi ha "molt soroll". "Sempre criden i tiren coses al carrer, venen aquí a buscar la festa", ha detallat Majda Slimi.



L'ajuntament lamenta "l'incident"

Per part de l'Ajuntament de Lloret de Mar, el regidor de Seguretat, Jordi Martínez, ha lamentat "profundament l'incident" i ha explicat que no coneixen detalls concloents de la investigació, que està en mans dels Mossos d'Esquadra. Martínez s'ha posat a disposició de la família i dels joves portuguesos, alguns dels quals s'estaran a Lloret de Mar fins dissabte que ve. El regidor ha dit que els agents estan investigant qui es feia càrrec dels joves. "Aquests grups haurien d'anar acompanyats de tutors o personal de seguretat", ha puntualitzat.

El regidor ha recordat que acaben d'aprovar per ple unes noves ordenances que permetran, entre d'altres, sancionar hotelers si es detecten clients llençant objectes o aigua als carrers o fent 'balconing'. Martínez ha detallat però que les ordenances no estan aprovades definitivament i que, per tant, no estan en vigor. De totes manera, ha valorat que seran una nova eina que permetran a la policia "intentar evitar" incidents d'aquest tipus.

Fa justament dos anys, un jove portuguès també de 17 anys va morir per causes molt similars mentre celebrava el viatge de final de curs a Lloret de Mar, que és una població sovint escollida per a aquestes celebracions. La primavera del 2007, van arribar a haver-hi 12.000 estudiants portuguesos a Lloret.

VIDEO: ACN