Nin ha afirmat que amb aquesta operació, els principals beneficiats formaran part 'd'un procés general que afecta a totes les institucions de reestructuració'. I és que aquesta fusió ocuparia el primer lloc en el rànquing de les caixes estatals. Tot i que ha reconegut que ja hi ha terminis fixats per a la operació, el director general de La Caixa ha insistit que tot resta a l'espera de la decisió del Consell d'Administració de l'entitat gironina, que es reuneix aquest dilluns.
Segons dades facilitades per les dues entitats, La Caixa compta actualment amb 5.532 oficines i dóna feina a 27.505 persones, mentre que Caixa Girona té 229 oficines i 1.132 empleats. En actius, La Caixa compta amb 271.872 milions d'euros, i Caixa Girona amb 7.815 MEUR.
La Caixa confirmava aquest divendres a través de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que manté converses amb Caixa Girona per obrir un procés de fusió entre les dues entitats. De fet, Nin ha dit que si els mitjans de comunicació es fan ressò anticipadament d'una notícia, 'normalment' aquesta produeix. Tot i així, ha recordat que 'de vegades això no passa i que 'tenim exemples recents;, precisament, amb Caixa Girona, que ja ha estat immersa anteriorment en altres intents de fusió, la darrera amb el projecte 'Unnim' que integra Caixa Manlleu, Sabadell i Terrassa.
Pel que fa a l'actual context de les caixes catalanes, el directiu de La Caixa considera que aquestes han estat 'líders' d'un procés de reestructuració del sector, que ha estat conseqüència de factors 'aliens' com la crisi econòmica. Aquesta actitud 'anticipatòria' ha permès, segons Nin, tancar operacions amb 'èxit'.