Educació tancarà les escoles, instituts i universitats a partir demà divendres

La mesura busca frenar la transmissió del coronavirus

[ACTUALITZAT 13:30h] El Govern tancarà a partir de demà divendres i durant 14 dies totes les llars d'infants, escoles, instituts i universitats de Catalunya, segons han confirmat fonts de l'executiu català.

Es tracta d'una mesura que s'estava estudiant en les últimes hores i que finalment s'ha decidit adoptar per frenar la transmissió del coronavirus. Catalunya segueix així l'exemple de la Comunitat de Madrid i d'Euskadi. El Ministeri de Sanitat ha xifrat en 260 els casos positius a Catalunya. Hi ha un brot a l'Anoia que ja ha obligat a tancar aquest divendres els centres educatius d'Igualada, Jorba, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui i Òdena

El president de la Generalitat, Quim Torra, ja havia avançat avui que no es descartava la mesura el tancament de les escoles que ja han aplicat Madrid o el País Basc per intentar contenir el virus. Davant un eventual tancament global de centres educatius, les escoles s'estan preparant i articulant mesures per poder seguir escolarització en línia.

Avui ja hi havia un total de 17.385 alumnes que no han anat a classe després que Educació hagi tancat un total de 44 centres educatius a causa de la malaltia. Dels centres tancats, 39 pertanyen a la zona d'Igualada i pobles propers, el que afecta 15.412 alumnes i 1.401 docents, que no tindran classe per contenir el brot de coronavirus aparegut a l'hospital de la ciutat.