El nou parc de Bombers d'Olot podria ser una realitat el primer trimestre de 2013

Amb una superfície de més de 4.000 m², les instal·lacions comptaran amb un heliport millorat respecte l'actual

L'edifici, que tindrà dues plantes, comptarà amb una zona de dependències amb despatxos, vestuaris, aula de formació, zona de descans i cuina-menjador, mentre que l'exterior tindrà una cotxera, amb un magatzem, un taller i el pati d'operacions. Es tracta d'una "millora molt important de l'espai", segons Corominas, que ha reconegut que a dia d'avui els efectius treballen amb "incomoditats" i sense poder incorporar nous serveis.

Sobre aquest últim aspecte, l'alcalde ha explicat que una de les millores és el nou heliport, que passarà a ser d'una categoria superior a l'actual, alhora que permetrà donar assistència al nou hospital, que també s'està construint a una zona propera. Així mateix, donen per fet que es consolidarà a la ciutat el grup de rescat de muntanya alhora que podrà oferir serveis complementaris com ara el manteniment de vehicles de bombers i policia.

Per altra banda, l'Ajuntament s'ha compromès a fer un "esforç" per urbanitzar el carrer Estadi on es troba el parc, i que serà el nou vial on també es construeix l'hospital.

Agraïment a Interior per complir el calendari

L'alcalde ha reconegut que un dels temors que tenien per culpa del context actual és que el projecte es quedés al "tinter" i ha agraït que la conselleria d'Interior hagi complert els terminis acordats, tot demostrant que Olot és una zona "estratègica" on calia una inversió. El pressupost de les obres és de més de 3,6 MEUR.

L'actual edifici, sense un futur definit

Pel que fa a l'actual edifici on es troba el parc de Bombers, el consistori no té decidit encara quina serà la seva funció, tot i que han reconegut que "hi ha moltes possibilitats". Es tracta, segons paraules de Corominas, d'una "gran nau en una zona industrial" on hi ha altres serveis com ara un camp de futbol i el Mas les Matas i els serveis de formació.