Rufus Wainwright torna al Festival Castell de Peralada per a presentar el seu darrer treball

Unfollow The Rules sortirà a la venda el 24 d'abril

El compositor canadenc Rufus Wainwright retorna al festival Castell de Peralada després del seu pas el 2018 per presentar, aquest cop, el darrer treball "Unfollow The Rules" que sortirà a la venda l'endemà de Sant Jordi, el proper 24 d'abril.

La seva actuació està programada pel 10 de juliol i serà l'única que farà en tot Catalunya. Aquest treball serà el novè llarga durada d’estudi de Wainwright i el primer àlbum pop des del 2012 (Out of the Game). Produït per Mitchell Froom (Crowded House, Paul McCartney, Richard Thompson, Suzanne Vega, Randy Newman) en una varietat d’estudis llegendaris de Los Angeles, inclosos els Sound City Studios,United Recording i EastWest Studios, l’àlbum serveix com a final del primer acte d’una carrera extraordinària que, com Unfollow The Rules, va començar als estudis de Los Angeles però que suposa també les primeres línies d’un nou i emocionant capítol. Les cançons, inspirades en temes com la mitjana edat, la vida matrimonial, la paternitat, els amics, la pèrdua, Londres i el Laurel Canyon, temes com “Only the People that Love” i  l’enèrgic i simfònic “Hatred”, són nous desafiaments que han obligat el cantautor a confrontar el seu passat per així donar sentit a com ha crescut en el seu rol de músic però també en el de l’home de família feliç en què s’ha convertit.

Unfollow The Rules arribarà a través de BMG el proper divendres 24 d’abril. Ve precedit a finals del any passat per “Trouble in Paradise”, el primer single, que va ser rebut amb gran atenció pels mitjans internacionals i que va rebre l’aclamació unànime de la crítica. Sobre l’àlbum, el mateix Rufus Wainwright ha declarat: “El que m’agradaria que simbolitzés aquest àlbum és una reunió de tots els aspectes de la meva vida que m’han convertit en un artista experimentat. El meu objectiu és emular els grans d’antany els treballs posteriors dels quals van ser els millors: Leonard Cohen quan va fer The Future, quan Sinatra es va convertir en Sinatra als 40 anys, quan Paul Simon va arribar a Graceland, etcètera. Molts compositors milloren amb l’edat... Jo em felicito a mi mateix per seguir amb vida!”.

No arriba sol

Habitualment Rufus li agrada actuar acompanyat pel seu piano o bé amb la guitarra a les mans, sense grans bandes al darrera. Així és com se'l va poder veure en el concert que va oferir a Peralada el 2018, o a l'Auditori de Girona el 2016, com també al festival de Cap Roig el 2010 o bé al festival Summercase de Barcelona el 2006. Aquesta vegada però el tenor tornarà per oferir tota una experiència amb el seu millor pop al costat d’una gran banda musical. Un concert 100% Wainwright.

Les entrades per a aquest concert estaran a la venda al web del festival a partir de demà, 6 de març, a les deu del matí amb preus des dels 40 fins als 85 euros i entrades prèmium a 95 euros.  

El concert de Rufus Wainwright se suma a les actuacions ja avançades per a aquest festival com el doble programa del Houston Ballet (2 i 3 de juliol), l’estrena d’una nova producció operística del Festival, Aida de Verdi (5 i 7 d’agost) amb les grans veus internacionals de Sondra Radvanovsky, Piotr Beczala, Anita Rachvelishvili i Carlos Álvarez, el recital del tenor Brian Jagde (6 d’agost), el retorn de William Christie i Les Arts Florissants amb un programa inèdit de motets (8 d’agost) i el concert de Jonas Kaufmann i la soprano Maria Agresta amb una nit Puccini (9 d’agost).