Rufus Wainwright recupera el somriure al Festival de Cap Roig

El cantautor va retre homenatge a Judy Garland i a la seva mare morta el passat gener

'Els meus companys i jo som una colla de gais que ens passegem pel món. Ara ja us podeu escandalitzar'. Amb frases com aquesta Rufus Wainwright va aconseguir ahir a la nit guanyar-se la complicitat del públic que va omplir el recinte del Festival de Cap Roig per assistir al concert inaugural. El recital, de gairebé dues hores i mitja de durada i amb quatre bisos per part de l'entregat cantautor nord-americà, va consistir en un repàs dels seus temes més coneguts (gran part de l'àlbum 'Want two') i un seguit de cançons en homenatge a Frances Ethel Gumm, més coneguda com a Judy Garland.

Amb tot, el moment més emotiu de la nit va ser quan Wainwright va recordar la mort de la seva mare, Kate McGarrigle, traspassada el mes de gener i de la qual en va cantar una cançó seva; 'The Walking Song'. Tanmateix la nit va estar plena de pinzellades d'humor per part del cantautor, el qual va bromejar sobre els jardins de Cap Roig: 'm'he plantejat quedar-me a viure en aquest castell. Tocaria cada nit i d'aquesta manera podria pagar la meva estada' i també sobre la seva germana Martha Wainwright al dir que 'ben aviat iniciarà una gira per Europa. L'heu de veure, va amb el seu fill que toca el piano i la guitarra. És broma, Arcangelo només té 6 mesos'.

Wainwright també va comptar amb la col·laboració de Stephen Oremus, compositor i pianista que va interpretar quatre peces de Judy Garland i que el cantautor nascut a Nova York es va encarregar de cantar amb una profunda concentració.

El festival seguirà divendres vinent amb l'actuació de 'The Beach Boys'.