Salut confirma un quart cas de coronavirus a Girona

Es tracta d'una noia de 20 anys que ha estat en contacte amb un altre contagiada

El Departament de Salut ha confirmat dos casos nous de coronavirus SARS-CoV-2 a Catalunya. Es tracta d’una jove de 20 anys de Girona i d’un home de 38 anys resident a Barcelona. L’estat de tots dos casos és lleu i en tots dos casos el contagi s'ha produït per contacte amb dos casos diferents anteriorment confirmats.

Amb aquesta ja son quatre les persones infectades per coronavirus a la ciutat de Girona. La primera confirmada va ser dissabte; una treballadora de l'oficina del Servei Municipal d'Ocupació de 52 anys. L'endemà diumenge es van confirmar dos casos més; una jove de 20 anys i una menor de 16 anys. En tots els casos havien anat de viatge a la regió nord d'Itàlia dies enrere.

Dissabte la consellera de Salut, Alba Vergés, va anunciar noves mesures per combatre el coronavirus, com ara que les persones que requereixen fer la prova per comprovar si han estat infectades pel coronavirus, ja no hauran de desplaçar-se a un centre sanitari, sinó que se’ls farà la prova a domicili. Així, qui pensi que pot patir la malaltia ha de trucar al 061 Salut Respon, on un facultatiu l’atendrà i, juntament amb els serveis d’epidemiologia, determinaran si compleix criteris de sospita. En cas que sigui pertinent, els serveis d’emergències mèdiques es desplaçaran al domicili de la persona per tal de recollir les mostres necessàries per fer la prova.

L’Agència de Salut Pública de Catalunya recorda que el 80% dels casos de coronavirus arreu del món són lleus. De fet, tots els confirmats fins ara a Catalunya són lleus, i de tots es té completament identificada la seva procedència i recorregut.

Els criteris per sospitar que pugui haver-hi infecció són tenir febre alta, tos, malestar general o dificultat per respirar i haver tingut contacte estret amb algú que pugui tenir coronavirus o haver viatjat recentment a països i zones amb evidència de transmissió comunitària del coronavirus SARS-CoV-2: la Xina, Corea del Sud, el Japó, l’Iran, Singapur i quatre regions del nord d'Itàlia (Llombardia, Vèneto, Emília-Romanya i Piemont).