Foment licita obres de conservació i millora de carreteres a Girona per valor de 25 MEUR

El ministeri remarca que un dels objectius és millorar la seguretat vial i inclou entre les millores diversos trams de l'N-II i la circumval·lació de Figueres

Les carreteres on Foment farà obres de millora són l'N-II, l'N-156 -que connecta la nacional amb l'aeroport- i la circumval·lació de Figueres (N-IIa). Aquests treballs ascendeixen a més de 16 MEUR. Un segon contracte -per valor de més de 9,5 MEUR- preveu millores a l'N-260 (Eix Pirinenc) i altres carreteres de muntanya al Ripollès i la Cerdanya

El ministeri ha inclòs diversos trams de l'N-II des de la frontera fins a Tordera i també preveu fer millores en la carretera que enllaça la nacional amb l'aeroport (N-156) i a l'N-IIa al seu pas per Figueres, és a dir, a la circumval·lació on el passat cap de setmana hi va haver un accident que va acabar amb la vida de cinc persones que viatjaven en una furgoneta. També es preveuen millores a la nacional al seu pas per Sarrià de Ter.

L'altre paquet d'obres es faran a l'N-260, conegut com l'Eix Pirinenc. En concret, es millorarà el tram que va de Ripoll fins al límit amb la demarcació de Lleida, la N-154 a Llívia, l'N-152 a Puigcerdà i la carretera d'Estavar.

Entre les millores previstes, el ministeri ha destacat que es revisaran els serveis de comunicacions, de vigilància i de prevenció d'accidents així com el manteniment dels elements de la carretera, els serveis de vialitat previstos per a èpoques de fred i neu, la senyalització, la il·luminació i els semàfors.

En el pressupost també s'inclouen treballs en el ferm de les carreteres si s'escau, neteja de vorals i totes les tasques ordinàries de conservació de carreteres.