El fiscal sosté que els tres acusats pel crim de l'Enjoy van tramar un pla criminal

A primera hora de la tarda el jutge i els acusats es van desplaçar al lloc dels fets per reconstruïr la nit de l'assassinat

Aquest dilluns han escollit els membres del jurat popular i ha començat el judici a la Secció Quarta de l'Audiència de Girona. Quatre homes i cinc dones seran els encarregats de decidir si els tres joves que s'asseuen a la banqueta dels acusats són culpables o no d'assassinat. El fiscal afirma que tot i que només hi va haver un tret i que només un va ser l'autor material del crim, els tres es van posar d'acord per matar el jove dominicà de 18 anys. Segons ha mantingut el fiscal davant els nou membres del jurat popular, després de la baralla al pub, Nelson Giovanny Rivera i Nelson Amaya van començar a 'madurar una lliçó definitiva' com a venjança perquè, durant l'enfrontament, els havien agredit. Per això, van decidir anar a buscar la pistola casolana que tenien amagada a Can Gibert del Pla i van demanar a un tercer, Cristian Oswaldo Gómez, que els portés amb cotxe fins la discoteca Enjoy Latino.

L'acusació pública afirma que el fet d'anar-hi amb cotxe va servir per impedir que el jove dominicà es pogués defensar. 'Es van acostar fins a escassos metres de la víctima, van apuntar i van disparar un sol tret amb la voluntat d'acabar amb la seva vida', ha afirmat el fiscal. El ministeri fiscal sosté que 'hi ha una decisió criminal fins que causen la mort a la víctima'.

El fiscal demana 20 anys de presó per a l'acusat de dispara el tret, Nelson Giovanny Rivera, i els altres dos s'enfronten a més de 16 anys de presó. La pena que demana la Federació de locals d'oci nocturn, la Fecasarm, és més alta que la del fiscal i sol·licita 25 anys de presó per al principal acusat i 20 per als altres dos acusats. A més, demana 15.000 euros per danys morals causats al sector i per 'la mala imatge i el desprestigi' que ha provocat que matessin un jove a les portes d'una discoteca. La defensa del principal acusat, encapçalada pel lletrat Benet Salellas, ha exposat davant el tribunal popular que el jove no nega que va ser ell qui va disparar el tret però afirma que ho va fer perquè el tenien amenaçat de mort. 'Tenia por perquè havia rebut amenaces, agressions i la seva vida perillava', ha afirmat Salellas. A més, sosté que no buscava matar ningú, sinó que va disparar contra el grup de joves per espantar-los i dissuadir-los.

L'advocat dels altres dos joves, Carles Monguilod, sosté que els seus clients 'estaven en el lloc equivocat en el moment equivocat' perquè no sabien que Nelson Giovanny Rivera tingués intenció de disparar contra ningú. 'Tampoc van poder fer res per evitar-lo', ha afirmat el lletrat que sosté que els dos joves no van tenir res a veure amb el crim i demana que els absolguin.

Inspecció ocular

És previst que el judici, que ha començat aquest dilluns, s'allargui fins dilluns que ve quan entregaran als membres del jurat l'objecte del veredicte i es retiraran a deliberar. Aquest dilluns a la tarda el jurat visitarà el lloc dels fets i és previst que els tres joves declarin dimarts al matí.