L'ACA repararà la mota i la canonada d'aigua potable de Torroella els propers dies

Es va trencar en el punt de desguàs del rec del Molí

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) iniciarà de manera imminent, en els propers dies, la reparació de la mota del Ter i de la canalització de l'aigua potable a Torroella de Montgrí. Així ho ha manifestat Antoni Piriz, cap del departament de Projectes i Obres, durant la reunió de treball que aquest matí ha mantingut sobre el terreny amb l'Ajuntament i Sorea, la companyia concessionària del servei municipal d’aigua potable. Aquesta serà la primera gran actuació que portarà a terme l'agència en el pla de mesures extraordinari que executarà per reparar els danys ocasionat pel temporal Gloria.

A la trobada hi han assistit l'alcalde, Jordi Colomí; tècnics municipals, tècnics de l'ACA i el gerent territorial de Sorea a Girona, Andreu Masferrer. Després de trobar-se a l'Ajuntament, la comitiva s'ha desplaçat fins a la mota per observar in situ els desperfectes i coordinar la planificació de l'obra. S'està treballant per tal que pugui iniciar-se la setmana vinent, tan bon punt es decreti la urgència, tràmit que es farà aquesta setmana.

L'actuació prioritària se centra en la reparació de la mota, que es va trencar en el punt de desguàs del rec del Molí, entre la resclosa i el pas de Gualta. En aquest punt s'hi va obrir un esvoranc de grans dimensions que va ocasionar, també, el trencament de la canonada que porta l'aigua dels pous de Canet cap a la potabilitzadora de Torroella de Montgrí. També ha deixat en una situació de molta fragilitat la canalització del gas. A part d’aquest esvoranc, s'actuarà en altres punts on la mota ha quedat descalçada.