TVE estrena 'Cims', un programa que tracta de descobrir personatges tot pujant una muntanya

Carme Ruscalleda, Queco Novell o Màrius Serra s'endinsen a paisatges inèdits de la geografia catalana

"Jo sempre he cregut que a la muntanya la gent es coneix d'una altra manera. Les vivències de la muntanya fan que la gent es mostri més com és", ha explicat Cesc Tomàs, director i realitzador del programa, que també ha reconegut haver viscut moment de patiment. En total són sis capítols, fins ara enregistrats, on es demanava al convidat dos dies de rodatge per a mitja hora de programa. Tomàs també ha assegurat que s'ha esforçat en buscar una muntanya a la mida de cada personatge segons les seves capacitats físiques.

Rogeli Vázquez, presentador del programa ha admès que "quan fem muntanya també ens estem projectant a parlar de la vida, de lluitar per assolir els nostres reptes. Sortir d'excursió trobem que és una experiència on hi cap el valor de l'esforç, contacte amb la natura, gaudir de l'entorn i el silenci". Així mateix també ho ha recordat Màrius Serra, quan ha confessat mai fins ara haver pujat una muntanya, metre que Quim Masferrer s'ha sincerat dient que havia estat la millor entrevista que li havien fet mai.

Carme Ruscalleda pujarà el Puigsacalm, a la Garrotxa, un cim de 1.514 metres. La xef triestrellada se la podrà veure menjar barretes energètiques. L'actor Queco Novell tindrà les seves dificultats per arribar al cim de l'emblemàtic Pedraforca, al Berguedà. La reconeguda pallassa Pepa Plana repassarà la seva trajectòria mentre intenta superar els 1.447 metres del Mont Caro, al baix Ebre. I el filòsof català Francesc Torralba s'enfrontarà a la Punta Alta de Comalesbienes, a l'Alta Ribagorça, mentre explica que les pedres poden tenir un missatge si les sabem mirar.

TVE té programats la gravació de dinou capítols més abans de l'estiu, entre els quals compten amb la participació de la cantautora Sílvia Pérez Cruz, l'economista Arcadi Oliveres i l'actor Àngel Llàtzer.