Els marxants del mercat de Banyoles se senten 'impotents' i 'insegurs'

Més d'un centenar de persones han volgut expressar el seu suport a la família i rebutjar els fets en una concentració davant la botiga

Aquesta és la tercera concentració que es fa des que diumenge es va produir l'assassinat a ganivetades de la botiguera, un fet que ha commocionat la ciutat. Ahir va ser el torn dels comerciants de Banyoles, que es van concentrar a la plaça major per expressar el seu rebuig al crim, el mateix dia que acabava el dol decretat per l'Ajuntament durant 24 hores i que va començar també amb una concentració davant del consistori i un minut de silenci.

El d'avui ha tornat a ser un acte de record a la víctima molt sentit, no només perquè es tractava d'una botiguera molt coneguda al municipi sinó perquè el seu marit és marxant. "Estem aquí per donar-li a la família el màxim suport possible des de la llunyania i també la proximitat", ha assenyalat el president de l'Associació de Marxants de comarques gironines, que ha resumit així l'estat d'ànim en què es troben. "El sentiment és de frustració, impotència i nosaltres, que estem al carrer i que anem d'aquí cap allà i veiem i coneixement, també d'inseguretat". La sensació que tenen és que no es pot comprendre com hi pot haver "gent disposada a fer aquestes coses per no res" i que "a les bones persones" els hi pugui acabar passant això.

Una marxa silenciosa

L'acte de rebuig i suport a la família ha començat a tres quarts de dotze a la plaça de les Rodes on hi havia el mercat setmanal. Una quarantena de marxants han començat a caminar de forma silenciosa pels carrers cèntrics de la ciutat fins arribar davant de la botiga de Concepció Reixach, on els esperaven desenes de veïns i comerciants del barri. Allà, Vergés ha encès una espelma i ha llegit un poema de Miquel Martí i Pol i un manifest que ha hagut de començar vàries vegades per l'emoció. Seguidament, s'ha fet un minut de silenci. Alguns espontanis han aprofitat per encendre espelmes en record de la víctima.

La investigació segueix oberta
Els fets van passar aquest diumenge, cap a un quart de nou del vespre. Una clienta va entrar a Calçats Reixach i va alertar la Policia Local després de descobrir el cadàver de la víctima. Quan els agents van arribar-hi, van trobar el cadàver al capdavall d'unes escales que donen al magatzem, situat al soterrani de l'establiment. La dona tenia un tall al coll i diverses ferides d'arma blanca. L'establiment estava tot regirat i no hi havia diners a l'interior de la caixa enregistradora, per la qual cosa pren força la hipòtesi de l'atracament.

De moment no hi ha detencions per aquest cas i els Mossos d'Esquadra continuen amb les investigacions, a l'espera també dels resultats de l'autòpsia.