Banyoles condemna el crim i desitja que l'autor "de la barbàrie" en pagui les conseqüències

Unes 200 persones es concentren davant l'Ajuntament i guarden un minut de silenci en record a la botiguera apunyalada

L'alcalde de Banyoles ha assegurat que la policia està treballant "de valent" per trobar la persona o persones que diumenge al vespre van segar la vida de la botiguera Concepció Reixach perquè responguin davant la justícia per la "barbàrie" que han comès. Miquel Noguer, acompanyat de regidors de l'ajuntament, representants del Govern, dels cossos de seguretat i també de molts veïns que s'han volgut unir al minut de silenci per rebutjar el crim, ha llegit un manifest on ha qualificat de "brutal" l'assassinat de la botiguera.

Noguer ha assegurat que aquest Nadal que tothom preparava amb il·lusió ja no serà el mateix per a Banyoles perquè seran unes festes "més tristes" per la pèrdua de la propietària de Calçats Reixach. L'alcalde ha dit que des del consistori continuaran treballant per intensificar la vigilància constant sobretot en les hores de tancament de les botigues, com ha fan des de l'inici de la campanya de Nadal. "Malgrat això, sempre hi ha algú que vigila per trobar el moment per cometre un acte com el d'ahir", ha lamentat l'alcalde. "Esperem que una cosa així no succeeixi mai més ni a la nostra ciutat ni enlloc", ha afirmat de forma contundent Noguer.

L'Ajuntament ha decreta 24 hores de dol que han començat aquest dilluns a la una del migdia i acabaran dimarts a la mateixa hora. Durant aquestes hores se suspendran tots els actes previstos i la bandera onejarà a mig pal als edificis oficials, com ja fa des d'aquest matí al mateix edifici de l'ajuntament.

Miquel Noguer ha destacat la tristor que sent Banyoles per la pèrdua d'una botiguera molt arrelada a la ciutat i ha volgut traslladar el condol de la població a la família de Concepció Reixach, que es troba "molt afectada" pels fets i ha hagut de rebre suport psicològic. "Quan les coses estiguin més calmades ja tindrem ocasió de parlar amb ells, tot i que el dolor mai marxarà", ha explicat l'alcalde.

"La vida continua i hem d'intentar seguir amb la nostra vida, tot i que s'ha estroncat", ha afirmat Miquel Noguer que reitera la confiança absoluta en la policia i s'ofereix per col·laborar en el que faci falta per poder esbrinar aviat qui va assestar les ganivetades que van acabar amb la vida de Concepció Reixach. L'alcalde ha assegurat que aquest crim ha estat un cas aïllat perquè Banyoles és una ciutat que no té problemes d'inseguretat. "No ens havia passat mai fina ahir i no comptàvem que hi pogués haver un robatori amb tanta brutalitat com per matar una persona", ha afirmat l'alcalde.

Diumenge, cap a un quart de nou del vespre una clienta va entrar a Calçats Reixach i va alertar la Policia Local després de descobrir el cadàver de la víctima. Quan els agents van arribar a Calçats Reixach, van trobar el cadàver al capdavall d'unes escales que donen al magatzem, situat al soterrani de l'establiment. La dona tenia un tall al coll i diverses ferides d'arma blanca. L'establiment estava tot regirat i no hi havia diners a l'interior de la caixa enregistradora, per la qual cosa pren força la hipòtesi de l'atracament.