Segueix la recerca de l'autor de l'apunyalament mortal a la propietària de la sabateria de Banyoles

Veïns del barri s'apropen fins a Calçats Reixach i deixen flors i espelmes davant l'establiment en record a la víctima

La sabateria Calçats Reixach es troba situada al barri vell de Banyoles, just al costat de l'església de Santa Maria dels Turers. La mestressa, Concepció Reixach, era molt coneguda al barri i feia temps que regentava la botiga. Ahir, tot i ser diumenge, la propietària va obrir el negoci per aprofitar la campanya de Nadal.

Va ser una clienta, que va entrar a la botiga cap a un quart de nou del vespre, qui va alertar la Policia Local després de descobrir el cadàver de la víctima. Quan els agents van arribar a Calçats Reixach, es van trobar el cadàver de la propietària al capdavall d'unes escales que donen al magatzem, situat al soterrani de l'establiment.

La dona tenia un tall al coll i diverses ferides d'arma blanca. Immediatament, els Mossos d'Esquadra van acordonar la zona i es va activar la comitiva judicial, com és preceptiu en crims d'aquest tipus. Durant bona part de la matinada, i fins que no es va fer l'aixecament del cadàver -pels voltants de les tres de la nit- els agents van estar recollint proves a l'interior de la botiga.

L'establiment estava tot regirat i no hi havia diners a l'interior de la caixa enregistradora, per la qual cosa pren força la hipòtesi de l'atracament.

Els Mossos d'Esquadra treballen ara per intentar localitzar l'autor o autors de l'apunyalament mortal. Aquest matí, diversos banyolins s'han apropat fins a la botiga, que està precintada per la policia. Els veïns del barri han portat flors i han encès espelmes en record de la víctima, molt coneguda al barri.

L'Ajuntament de Banyoles ha convocat una concentració de protesta a la una del migdia al davant del consistori. Durant l'acte, l'alcalde de la ciutat, Miquel Noguer, llegirà un manifest de condemna pel crim.

Tres anys després de Palafrugell

L'apunyalament mortal a la botiguera de Banyoles ha passat quan es compleixen tres anys de l'assassinat d'una botiguera a Palafrugell (Baix Empordà). Precisament, dels més de seixanta crims que hi ha hagut a les comarques gironines durant aquest temps, aquest és l'únic que resta sense resoldre.

El crim de Palafrugell va tenir lloc el vespre del 13 de novembre del 2008. A quarts de nou del vespre, a l'aparcament del carrer Tarongeta de Palafrugell, un desconegut va cosir a ganivetades la dependenta de la botiga Lipstick quan la víctima es disposava a entrar al seu cotxe.

El crim va aixecar alarma social entre la població, perquè la dona era molt coneguda, i durant aquest temps s'han succeït les manifestacions per condemnar els fets. Els Mossos d'Esquadra mantenen obertes totes les hipòtesis i, de moment, encara no s'ha detingut l'autor dels fets.