57.000 lectors es van informar sobre el temporal Gloria a El Gerió Digital

La cobertura es va iniciar dilluns i va finalitzar ahir amb l'anunci d'Interior

Un total de 57.000 lectors van consultar El Gerió Digital per informar-se sobre el temporal Gloria des del dilluns i fins ahir divendres segons dades auditades per OJD Interactiva dels quals 53.000 es trobaven en territori català i la resta provenien de fora Catalunya.

La cobertura es va iniciar dilluns amb la pèrdua de servei elèctric a 220.000 abonats a la província de Girona per la caiguda d'una torre de Molt Alta Tensió (MAT) a Sant Hilari Sacalm fruit del temporal de neu i pluja.

La informació es va complementar dia a dia amb les carreteres afectades pel Gloria que havia tallat fruit de les inundacions per les pluges o bé el desbordament de rius i rieres.

El dimarts 21 una de les informacions més consultades fou la recomanació per part d'Interior d'anul·lar les classes en vistes de les previsions climàtiques. Aquesta va ser una recomanació que va ser acollida per tots els centres de la demarcació.

Imprudències com la de l'home que va ser engolit per una onada a Lloret de Mar mentre enregistrava el temporal amb el seu mòbil es va tornar viral, com també el desallotjament de veïns a Hostalric; el sobreeiximent d'aigua a la presa de Susqueda, al limit de la seva capacitat; el vídeo de les inundacions a l'Estany de Banyoles i el seu entorn o l'evacuació de les plantes inferiors de l'Hospital Josep Trueta, inundades pel desbordament del Ter, en son un petit exemple de les notícies més consultades.

En total es van publicar 118 articles relacionats amb el temporal, 30 vídeos i 248 fotografies.

Informació de proximitat

El Gerió Digital va aparèixer el gener de 2016, hereu d'AraGirona.cat fundat el 2010. És el primer diari digital de la província de Girona que va néixer a la xarxa per informar específicament de tot allò que succeeix a la demarcació. És considerat aire fresc al panorama digital i, sobretot, una aposta decidida per la menyscabada informació de proximitat davant altres mitjans anomenats comarcals però que el 80% dels seus continguts són de Catalunya, Espanya i o bé Internacional.

El principal objectiu d'El Gerió Digital és informar -amb rigor i qualitat- del dia a dia de les vuit comarques que formen la demarcació; i fer-ho des d'aquí, parlant directament amb les fonts i contrastant la informació. Totes les localitats de Girona, sense excepció, es veuen reflectides en aquest diari digital amb més o menys freqüència, com també els centenars d'entitats gironines hi tenen un altaveu immediat.