Evacuen les plantes subterrànies de l'Hospital Trueta per l'entrada d'aigua del Ter

El cabal del riu Ter segueix augmentant

[ACTUALITZAT 20:06h]

L'hospital Josep Trueta de Girona ha informat aquest dijous que comença a tenir problemes a les plantes soterrànies del centre a causa de les inundacions, tot i que de moment no afecten el funcionament del centre.

L'aigua ha entrat perla planta -3, on hi ha instal·lacions tècniques i, per tant, no perjudica l'atenció als pacients. També ha entrat aigua al soterrani de l'ICO de Girona i ha estat necessari suspendre l'activitat programada a la planta de radioteràpia. Paral·lelament,l'aigua també s'ha colat a les plantes inferiors de l'auditori de Girona i al pavelló de Fontajau, que té la pista envaïda.

Sobre les inundacions a l'hospital, des del centre s'ha explicat que cap a dos quarts de tres de la tarda s'ha detectat que començava a entrar aigua arran de la crescuda del riu Ter a la planta -3, situada sota el nivell del riu. A les zones amb més afectació s'han acumulat uns vint centímetres d'aigua però no hi ha hagut cap conseqüència per a l'abastiment tècnic de l'Hospital.

La suspensió preventiva de l'activitat de radioteràpia, a la planta -2, propera també al riu, ha afectat 94 pacients. També de manera preventiva s'ha traslladat a un altre espai un grup de pacients en tractament a l'hospital de dia oncològic. A més, s'han tapiat els accessos als búnquers de radioteràpia per evitar possibles filtracions. ICO Girona valorarà a primera hora de demà si es pot reprendre l'activitat o si s'ha de tornar a desprogramar. De la seva banda, IDI també ha desprogramat 24 pacients, 4 de medicina nuclear i 20 per mamografies.

Pel que fa al tall en el subministrament d'aigua potable, des de l'hospital s'informa que la instal·lació disposa d'un dipòsit que garanteix l'abastiment per a cinc dies.

El centre ha activat un comitè de crisi per fer seguiment de la situació. La resta d'activitat funciona amb normalitat, indiquen les mateixes fonts.