Una avaria deixa a 220.000 abonats sense llum a la província de Girona

El problema es troba en la xarxa d'alta tensió

[ACTUALITZAT 11:30h]

Protecció Civil ha informat que des de primera hora del matí d'avui no hi ha subministrament elèctric en gran part de la província de Girona. Aquesta avaria afecta a 220.000 abonats repartits per tota la província.

Més concretament s'ha detectat que no hi ha subministre a Girona, Salt, Figueres, Roses, Cadaqués, Llançà, l'Escala, Torroella de Montgrí, la Bisbal d'Empordà, Besalú, Olot, Palamós, Platja d'Aro, Sant Feliu de Guíxols, Santa Coloma de Farners, Cassà de la Selva, Lloret de Mar, Blanes, Sils, Maçanet de la Selva, Sant Gregori, Anglès, Santa Pau, Les Preses i Sant Joan les Fonts, entre d'altres.

Segons fonts de Red Elèctrica, el temporal ha tombat una torra de la MAT a Sant Hilari Sacalm. Red Eléctrica ha enviat a la zona equips per intentar fer la reparació, però la neu dificulta que hi puguin arribar. Segons Endesa, s'estan fent talls rotatoris per evitar que caigui tot el subministrament. Protecció Civil està treballant en coordinació amb Endesa per intentar recuperar el servei tant aviat com es pugui.

Tècnics de Red Eléctrica estan intentant arribar on ha caigut la torre, però a la zona hi ha nevat i és de difícil accés.

Segons ha explicat Endesa, tot el sistema elèctric està afectat i, perquè no caigui, s'estan fent talls rotatius a les vuit comarques gironines, de manera que no tots els abonats estaran afectats mentre duri la situació. La companyia també ha informat que els talls s'estan fent amb criteris de càrrega. Ara mateix, on hi ha més talls és a les comarques de la costa, però aquests aniran variant mentre no es repari la xarxa de transport.

La primera previsió marcada per la companyia és que se solucioni a dos quarts de deu del matí.

Restabliment a alguns abonats

Red Eléctrica ha restablert parcialment el subministrament elèctric passades les nou del matí.

Ara queden uns 60.000 abonats sense llum i s'espera que el servei recuperi la normalitat de forma progressiva, segons informen fonts d'Endesa.

Totalitat del servei

El subministrament elèctric ha quedat totalment restablert a les comarques gironines, segons han informat fonts d'Endesa a partir de dos quarts de deu, tal i com ja havia avançat aquest diari que passaria.