300 desallotjats a Massanes com a mesura preventiva per la proximitat del Tordera

Els Bombers activen un helicòpter i tres dotacions terrestres per a l’evacuació

Els Bombers de la Generalitat, els Mossos d'Esquadra i la Creu Roja han desallotjat 300 veïns de la urbanització Riuclar de Massanes (Selva) com a mesura preventiva per la proximitat del riu Tordera, un dels que s'ha desbordat aquest dimecres com a conseqüència del temporal Gloria.

Els Bombers han activat tres dotacions terrestres i un helicòpter de rescat per donar suport a les tasques d'evacuació.

La primera tongada de pluges ha deixat el nucli amb afectacions ben visibles, des de carrers completament negats fins a passos tallats per la caiguda d’arbres i l’acumulació de sediments del riu. Els ponts que uneixen les dues ribes, i que tenen habitatges a banda i banda, s’han convertit en punts de risc. Un d’ells ha quedat completament inundat i en el segon s’ha restringit el pas.

A l’evacuació preventiva hi han participat els Bombers, els Mossos d’Esquadra, agents de l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF), Protecció Civil i l’Ajuntament de Massanet-Massanes. Tot plegat després de rebre l’avís per quantitat de pluja acumulada que podria afectar directament la mobilitat i seguretat de les 400 persones que viuen en aquesta urbanització. David Quinatana, sotscap de guàrdia dels Bombers, ha explicat que es fa “davant de la possibilitat de repetició de les pluges que farien que els seus habitants quedessin aïllats”. Aquest petit nucli només disposa d’una entrada principal a tocar de la riera, “la qual ha descalçat la carretera i l’ha tallat pel nivell de l’aigua que ha pujat” ha detallat Quintana. Una situació que ha obligat a treure una persona amb mitjans aeris perquè la seva casa estava separada de la resta.

Pel que fa a la redistribució dels habitants, una quarantena passaran la nit al pavelló esportiu d’Hostalric (Selva), d’altres han optat per marxar voluntàriament a casa de familiars o amics. Un cop es doni per finalitzat l’episodi del temporal, el sotscap de guàrdia dels Bombers, ha explicat que “els serveis tècnics de cada municipi hauran d’avaluar com estan les estructures malmeses per la borrasca”.