Segones oportunitats a l'Índia

Títol: El vol de l'estel
Autor: Laetitia Colombani
Editorial: Salamandra
Pàgines: 208
ISBN: 9788418681073
Compra aquest llibre

Marc Estarriola.- L'Índia és un país que precisament no destaca pels drets i les llibertats de les dones; on la majoria estan destinades a ser utilitzades com a moneda d'intercanvi als casaments i posteriorment esdevenir esclaves a casa en una vida sense oportunitats ni futur. Laetitia Colombiani presenta a "El vol de l'estel" una història sobre l'esperança, les segones oportunitats, el ressorgir, l'amistat, l'amor i el xoc cultural a través dels ulls de Lena, una professora francesa que fuig d'un esdeveniment esgarrifós que li va treure les ganes de viure.

Un cop al golf de Bengala el destí i les corrents marines l'apropen a una mort segura, però és rescatada per un grup de noies, entre elles una nena menuda que s'acaba convertint en font d'inspiració per a la protagonista. A partir d'allà Lena troba sentit a la vida i es marca un objectiu; educar a les noies més marginals mitjançant la creació d'una escola. Per a fer-ho haurà de superar nombroses adversitats, des de la ferotge burocràcia del país fins a la negativa dels pares a que les seves filles es culturitzin.

Colombiani ofereix un relat carregat de sentiments a flor de pell que transcorren amb una prosa lleugera i pàgines fàcilment digeribles. Si bé és cert que no té temps d'aprofundir massa en la psicologia dels personatges això tampoc li és necessari, ja que tracta temes universals amb persones dotades d'una elevada càrrega humana. "El vol de l'estel" és un gran exemple que quan una porta es tanca, una finestra (immensa) es pot obrir al darrera.