Les dones mai seran lliures

La llibertat individual d'una dona i la igualtat de gènere és quelcom que es porta lluitant durant dècades per tal de poder-se assolir. Els darrers temps la batalla s'ha vist accentuada per part d'associacions, col·lectius i administració pública, tanmateix les fembres tenen un gran enemic. No, no es tracta de l'home (només), sinó del seu propi gènere.

Els darrers dies s'ha vist com Barcelona permet fer 'topless' a les noies i senyores, eliminant totes aquelles lleis restrictives que prohibien mostrar el tors nu. Així doncs, cap espai podrà discriminar les usuàries per la seva indumentària i que, per tant, tots hauran de permetre que nedin o prenguin el sol sense la part de dalt del biquini, tant a les piscines climatitzades com a les exteriors. “El fet d’imposar normes de vestimenta específica per a les dones suposa una restricció de la seva llibertat d’elecció i una discriminació per motius de gènere”, argumentava dilluns l’Oficina per la No Discriminació (OND) del consistori.

Aquesta opció ha arribat també a Figueres (Alt Empordà), on l'alcaldessa de la ciutat, Agnès Lladó, va anunciar ahir que la restricció també s'eliminaria a les seves piscines. Les reaccions a les xarxes socials no s'han fet esperar per part de moltes dones però, sorprenentment, aquestes han estat respostes negatives. He pogut veure noies dir que la mesura és de "mal gust", d'altres que "hi ha coses més importants a solucionar" (entenc que els seus drets i llibertats individuals no importen), d'altres que és "inapropiat" i una "falta de decòrum total", mentre que algunes ho qualifiquen de "xorrada" i a l'alcaldessa la titllen de "personatge".

El meu cap no abasta a comprendre què porta aquestes dones el tirar-se pedres damunt el seu teulat d'una forma tant irracional i visceral. Potser és que a Figueres l'ambient polític està tant viciat i podrit que tota acció que desenvolupi el nou govern serà menystinguda. Les últimes mesures com rebaixar el preu a la zona blava i verda a la ciutat va ser criticada. El nou pla de xoc per netejar els carrers, també, i la decisió de prescindir del xòfer de l'alcaldessa no va quedar lliure de valoració negativa.

La dissidència política està molt bé i és molt sana per a les societats, però voler dotar a les dones de més llibertats individuals i que aquesta acció sigui criticada i rebutjada pel mateix sexe femení... és per pixar i no treure gota. Tot plegat em fa témer que les dones no aconseguiran mai el seu objectiu d'obtenir igualtat de gènere. Inverteixen hores i hores donant lliçons de feminisme als homes per tal d'abolir els estereotips (totalment necessari), però mentre no s'adonin que tenen l'enemic a casa, tot plegat quedarà en paper mullat i mai seran lliures.

Nota: Aquest article no s'il·lustra amb una fotografia d'una dona practicant 'topless' perquè Facebook bloca el contingut al entendre que és pornografia. Queda molta feina per fer.