Girona, ciutat de primera

El Girona Futbol Club ha assolit, per primera vegada a la seva dilatada història, l’ascens a la primera divisió del futbol estatal. Era un, ara llunyà, 2008 quan ascendia de Segona B a la categoria reina i en nou anys ha tingut, com a mínim, dues ocasions més en què la fita de l’ascens se li va escapar de les mans per poc,  fins i tot a l’últim minut.

Però aquest revés no va enfonsar el club, ans al contrari. He estat partícip de com el futbol gironí ha anat engrescant  sobretot a joves que, no gaire temps enrere, ni els passava pel cap seguir un altre equip que no fos algun de primera divisió dels de sempre:  sobretot al Barça, però a d’altres també.  Ara, el Girona FC aixeca passions, mou voluntats, però sobretot, identifica i fa ciutat.

Tots vam viure amb emoció, alegria desbordada, fins i tot passió desfermada, una fita esportiva inèdita.  Felicitem tots els que ho han fet possible: els jugadors i equip tècnic, els directius, els treballadors i voluntaris del club, els socis i els aficionats, els espònsors i col·laboradors, simpatitzants,  les institucions, empreses i entitats que amb el seu suport han posat els mitjans per fer-ho realitat.  Felicitats sinceres i sentides!

Girona, ciutat de primera també en el futbol, que per ser l’esport que mou masses, també pot arribar a dissimular, o fins i tot amagar, altres fites esportives que la ciutat ha aconseguit en dates no gaire reculades. És així, i tampoc no cal trencar-s’hi massa el cap, perquè la realitat és tossuda;  encara que és bo de tenir-ho present.

És moment de celebracions, però aviat vindrà també el temps de les planificacions.  El Girona i Girona poden fer un bon tàndem, si es coordinen, si cap dels dos no es posa en el paper de l’altre. De models n’hi ha molts, però Barcelona en podria ser un de factiblement exportable.

Ciutat de primera vol dir rendibilitzar, invertir, formar, construir... però sobretot vol dir no perdre el cap.  Els ciutadans  els hem demostrat a tots dos que estem al seu costat, que ens en sentim orgullosos, que reconeixem el mèrit, l’esforç i no hem escatimat ni elogis, ni il·lusions.  

Ara la ciutat i el club han d’administrar amb prudència, mesura i seny un capital que no pot repetir experiments de temps passats en un altre esport, que només van causar decepció i passius econòmics.  Ara això no pot passar !

Ciutat de primera vol dir que hi ha molta feina per fer per aprofitar un regal merescut, treballat i, per això mateix, més preuat, com és la primera divisió del futbol estatal.  

Érem ciutat de primera en altres camps, i ara ho som més. Aprofitem-ho!