La plantilla del Girona FC: ''L'any que ve, a la Champions''

Milers de persones han seguit el recorregut de la rua de celebració de l'ascens del Girona

  • Un jugador del Girona des del balcó de l'Ajuntament. ACN
    Un jugador del Girona des del balcó de l'Ajuntament
    Fotos: ACN
  • El jugador del Girona Richi aclamat per l'afició després de baixar de l'autobús. ACN
    El jugador del Girona Richi aclamat per l'afició després de baixar de l'autobús
    Fotos: ACN
  • El balcó de l'Ajuntament de Girona amb els jugadors i les autoritats i el públic aclamant-los. ACN
    El balcó de l'Ajuntament de Girona amb els jugadors i les autoritats i el públic aclamant-los
    Fotos: ACN

La celebració de l'ascens del Girona a primera divisió va començar aquest diumenge just quan l'àrbitre va xiular el final del partit que el va enfrontar amb el Saragossa i que va acabar amb un empat zero a zero. L'eufòria es va desfermar entre els seguidors fins a la mitjanit i ha continuat avui amb la rua oficial.

A les sis de tarda, l'equip ha sortit de l'estadi de Montilivi amb el seu autobús descapotable i ha recorregut els principals carrers de la ciutat. La parada principal s'ha fet al balcó de l'Ajuntament, on els jugadors han celebrat amb l'afició l'esperat triomf.

L'equip ha volgut compartir la seva alegria amb els assistents als que, fins i tot, han 'promès' la Champions de l'any que ve.

Sis de la tarda. Estadi de Montilivi. Aquest vespre, el Girona tenia el seu 'partit' més especial i l'ha jugat a casa. Unes 500 persones esperaven l'inici de la rua de l'equip, que ha sortit puntual amb el seu autobús descapotable. Els jugadors, molt atents amb els aficionats, els han signat autògrafs. L'escalf de l'afició no els ha abandonat en tot el seguici. "Estic molt content perquè porto 45 anys seguint-los i per fi ho hem aconseguit", deia Miguel Aguado, un aficionat. D'altres recordaven el llarg camí per arribar aquí. "Hem patit molt, han estat molts anys seguits i sempre en l'últim moment ens quedàvem penjats però aquest any ha estat magnífic", ha afegit la Sílvia Alcalde, també seguidora del Girona F.C.

Després d'enfilar l'avinguda Montilivi, l'autocar s'ha anat endinsant pel centre de la ciutat passant per carrers com ara el Pare Francesc Palau i Quer, l’avinguda de Lluís Pericot, la plaça dels Països Catalans, el pont de la Font del Rei, fins arribar al carrer Nou i el pont de Pedra. Allà, els jugadors han abandonat el vehicle i s'han dirigit fins a l'Ajuntament, on s'han fet la recepció oficial.

L'expectació era màxima. Milers de persones els esperaven a crits de 'Som de primera'. A la plaça del Vi no hi cabia ni una agulla. Tampoc hi ha faltat les banderes, les bufandes i les samarretes. Ningú es volia perdre el moment de celebrar el somni que, en paraules de l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, "hem tingut tants cops a tocar".

Els jugadors han arribat passades les set de la tarda enmig d'aplaudiments i crits de celebració. S'han fet esperar però, finalment, han sortit al balcó. La colla castellera 'Els marrecs de Salt' els han rebut amb una actuació. Madrenas ha estat l'encarregada d'iniciar el torn d'intervencions. "Ahir el Girona va fer història i segur que a molts de vosaltres encara us sembla impossible", ha etzibat als assistents.

El toc emotiu l'ha posat l'entrenador del club, Pablo Machín. "Jo sempre he cregut que per aconseguir grans fites com aquesta primer s'han de somiar i després s'han de treballar. Només us demano que ho somieu, després que ens animeu i de la resta ja ens n'encarregarem nosaltres i vindrem a celebrar-ho aquí perquè som de primera", ha afirmat. En aquest línia, molts jugadors han volgut anar més enllà i alguns, com Portu, han 'promés' la Champions de l'any vinent. "No tots els dies es puja a primera divisió, l'any que ve la Champions", ha cridat a l'afició.

Emulant el president Josep Tarradelles, el jugador Eloi Amagat ha llençat un: "Gironins i gironines, ja la tenim aquí" i ha recordat que "en algunes ocasions, els catalans ja ho tenim això de celebrar derrotes". Aquesta vegada, ha dit, "la història ha canviat, vosaltres la heu canviat", ha afirmat ovacionat per l'afició.

Després dels parlaments, l'autocar de l'equip ha reprès la rua fins a 'La Copa'. El club hi ha organitzat un seguit de concerts de la mà de grups com Sopa de Cabra, Els Amics de les Arts, Orquestra Di-versiones, Cor Geriona i The Gruixut’s i Josep Thió, autors de l'himne de l'equip.