El Camp Nou mai més es tornarà a omplir

La propera temprada el Camp Nou lluirà un aspecte bastant desolador pel que fa a assistència. El motiu? La nova política de Seient Lliure implementada el passat mes de febrer.

Anteriorment el Barça pagava un percentatge dels seients alliberats als socis que havien decidit cedir-lo perquè es posés a la venda si no tenien pensat assistir al camp. Des de l’invent de la directiva de Joan Gaspar (i millorat per Joan Laporta), el soci havia vist com li era possible recuperar el preu de l’abonament i també la quota de soci mitjançant aquest sistema.

Ara ja no serà possible. La directiva de Bartomeu ha volgut posar-hi fre i ningú podrà guanyar alliberant el seient més d’un 95% de l’import total de l’abonament. Això voldrà dir que:

1er.- Per a recuperar aquest 95% només caldrà alliberar els cinc primers partits de la temporada (zona general).

2on.- A partir d’aleshores el soci que alliberi el seient cobrarà zero euros (0 €).

Quines són les conseqüències que se’n poden derivar? Principalment dues:

La primera és que el soci no alliberarà el seient mai més a partir d’aquell punt. Bartomeu ha oblidat l’objectiu inicial del servei Seient Lliure, que no és altre que permetre l’accés al camp a totes aquelles persones que no són socis, o bé socis que no tenen abonament de cap mena. És lògic pensar que hom amb abonament no tindrà cap interès en alliberar el seu seient, ja que no aquest fet no li aporta cap mena de recompensa (més enllà de sentir-se generós i altruista).

La segona conseqüència és un increment de la revenda d’abonaments. Si el soci no pot recuperar l’import total de l’abonament i la seva quota de soci com fins ara, intentarà aconseguir-ho per altres mitjans. Aquesta és una pràctica totalment il·legal i que es castiga durament, tant a nivell de Codi Penal com també a través dels Estatuts del club. Tanmateix, molts es veuran arrossegats a practicar-ho empesos per aquesta nova iniciativa endegada per part de la junta.

A partir d'aquí cal també preguntar-nos si és necessari pagar una fortuna per ampliar el Camp Nou. Total, ara ja no s'omplirà ni en els somnis més humits del barcelonista més fanàtic.

PD: Després de un gran nombre de comentaris rebuts a través de les xarxes socials em veig amb l'obligació de clarificar un seguit de punts. En primer lloc aquest article és fruit de nombrosos comentaris que he rebut per part d'abonats els quals m'han assegurat que no alliberaran més el seient assolit el topall del 95%. En cap cas aquest és un article que faci apologia de l'enriquiment a costa del FC Barcelona. Tampoc és cert que jo deixi d'alliberar el meu seient assolit aquest topall, és més, considero que d'entrada no s'hauria de bonificar mai al soci per alliberar-lo. Dit això, seria hipòcrita pensar que si es fes així, es podria mantenir el nivell actual de seients alliberats (l'altruisme no s'estila).