Una escapada a la Gran Muralla

Beijing és, sens dubte una de les ciutats més visitades del món. Cada any, milions de visitants acudeixen a Pequín per veure a la capital de la Xina, una gran barreja d'antics i nous estils.

 En realitat, hi ha centenars de llocs d'interès turístic i llocs històrics a Beijing. Alguns es poden fer caminant, altres en canvi, són una mica lluny del centre de la ciutat.

 Es necessita temps per gaudir de tot el que la ciutat de Pequín té per oferir. Amb tot, si es veuen els llocs recomanats, un ja pot dir que ha visitat aquesta meravellosa ciutat, tinguen així una clara visió de les meravelles xineses.

Al llarg dels meus viatges a la Xina m'he trobat amb molts reptes diferents. Entre tots els xocs culturals, les barreres de l'idioma i les onades de calor, però, res podria haver-me preparat per el que vindria després, quan vaig trobar-me cara a cara amb la Gran Muralla de la Xina. Viatjant des de la meva escola en direcció a aquesta fita històrica de fama mundial, a la part de Muntianyu, un dels punts escènics de la Gran Muralla.

La secció de Mutianyu és un dels llocs per excel·lència. Tot i que jo del que havia sentit parlar era Badaling, el lloc més turístic, però a la vegada més massificat. Envoltat de persones de tot el món, et fa adonar de l’ho essencial que és aquesta visita si es parla de la Xina. Hi ha però, un seguit de rutes que es poden prendre per explorar la Gran Muralla. Cada ruta permet experimentar una cosa nova, diferent i emocionant. Allà s’hi troba un telefèric, que et permet anar d’una punta a l’altra mentre gaudint d’un dels paisatges sense fi que envolten la paret. A mesura que un va ascendint es comença a revelar la magnitud de la Muralla Xinesa. El moment és sensacional. A més, si ens fixem en la muralla contrasta amb la verdor dels arbres que l’envolten. La màgia dels contrastos és impressionant. A part del telefèric, també hi ha un tobogan, on pots baixar cap avall. Aquest et torna a la part inferior dels turons a través d’una pista metàl·lica. Es una activitat completament recomanable. El paisatge que es veu des d’aquest sector de la muralla es impressionant, però el que costa de creure es la mateixa muralla. Llavors em va venir al cap, com ho van fer per construir-la. Esta molt amunt, a més a més en un terreny difícil. La Muralla és un no acabar, segueix fins a l’infinit, mires endavant i tot el que veus és Muralla que segueix i segueix. Amb tot, després de caminar una llarga estona vam decidir parar i fer un pícnic assegudes a les escales que et trobes pel camí. Un pícnic a la gran muralla amb la brisa d’estar a les altures, el cel blau contrastant amb la verdor dels arbres, i una bona companyia, van fer d’aquell moment, un moment inoblidable. A la part de l’entrada de la muralla et trobes un seguit de paradetes de souvenirs i menjar per gaudir encara mes d’aquest destí.

 A grans trets, la gran Muralla és una visita obligada si un es troba a la Xina. És una oportunitat que s’ha de gaudir de primera mà. Per tant, si no sabeu que fer i teniu uns dies de vacances, reserveu un bitllet d’avió a la Xina i passeu per la Gran Muralla. Segur que això romandrà per sempre en les vostres memòries, estic segura que per a mi serà una cosa a recordar.