KTV, Karaoke a Xina

A finals  del 1980 es va introduir  el karaoke a la  Xina bàsicament pels  hotels de primera classe del país,  per primera vegada a Hong Kong i aviat després a Beijing i Shanghai. Per diferenciar-se de Japó, on es va originar  el karaoke, va passar a denominar-se televisió per cable i tots els bars de karaoke a partir de llavors es coneixen  com KTV.

Com que el  karaoke cada vegada era més popular a la Xina, les empreses grans i petites es van començar a repartir a les  principals ciutats, especialment les ciutats amb una gran quantitat d’estrangers. Un nombre d'aquests turistes occidentals  estaven i estan interessats en tenir relacions sexuals amb una exòtica prostituta xinesa. Veient un mercat potencial , molts propietaris del KTV ajuden a satisfer aquesta demanda. Quan un visitant de la Xina entra en un bar de karaoke pot triar entre un grup de dones xineses per passar unes hores . Aquest company de cant “només “ pot cantar i passar unes hores amistoses amb el client, però més sovint  la cosa no  queda tan innocent i s’ acaba anant amb la prostituta  a l'habitació de l'hotel dels turistes.

Per tant, si es visita la Xina, hi ha una parada obligatòria, parada anomenada KTV. A part de la seva historia, el  Karaoke es una manera molt popular de socialitzar-se. Es poden trobar KTVs arreu de Xina, normalment amb senyals lluminosos molt grans per atraure el màxim de públic possible.

Ja sigui per diversió, per passar una estona agradable juntament amb familiars i/o amics, per amor i desestressar-se de les llargues hores de treball, els karaokes son definitivament un gran fenomen social arreu d’aquest país asiàtic. 

Durant el meu temps a la Xina, he tingut la ocasió d’anar a KTV en tres ocasions, i la veritat es que per a mi ha estat una experiència molt gratificant. Dues vegades de forma privada, on llogues una sala i nomes estàs amb el teu entorn i una vegada a un bar a nivell públic, aquí si es pot veure la diferencia.   Normalment, quan entres a la sala et trobes damunt una taula central una safata amb fruites  i tens un cambrer a la teva disposició. No importa que siguis bo o dolent per ser una estrella del  rock a Xina, la qüestió es passar una bona estona.

I love Karaoke!