PSC vs TAV: D'on no n'hi ha no en pot rajar!

No sé perquè em sorprenen encara alguns polítics.

La senyora Pia Bosch (i tot el seu sèquit socialista) es despenja amb una "declaració de principis":

El soterrament del tren convencional s'ha de fer perquè si! Perquè s'hi varen comprometre! No cal donar cap altre argument per justificar la seva exigència.

En canvi, als que ens atrevim a buscar alternatives (i en donem arguments) ens titlla de poc menys que "venuts" que donem pretextos als que no volen acabar l'obra.

Sàpiga la senyora Bosch, que fins fa pocs anys, jo era de la seva opinió. Veient que aquesta situació era la més probable (un cop fet el túnel del TAV, la fase de soterrar el convencional i treure el viaducte no seria ni prioritari ni necessari pels del ministeri), també m'alineava amb els que volien assegurar que es farien les tres fases promeses.

El més curiós, és que era el seu propi grup (PSC) el que no donava cap garantia de continuïtat i finalització de l'obra.

Per si la senyora Bosch no està al cas, l'hi ofereixo tres pinzellades del molt que han canviat les coses des que es varen iniciar les obres ara fa quatre anys:

A) Estem immersos en una crisi econòmica molt important que provoca unes retallades molt bèsties. Tots els polítics coincideixen a demanar-nos esforços per fer-hi front i on no arribem personalment se n'encarreguen de retallar-nos drets, sous, serveis, treball, futur...

Ens pensa obligar a veure com s'enterren milions d'euros en un projecte que només tenen clar les estadístiques del seu partit, mentre hem de suportar que ens tanquin plantes d'hospitals, serveis de primera necessitat, l'accés a la cultura i la universitat, empreses, negocis..?

B) Les obres, i per tant les molèsties als veïns, han durat, de moment, quatre anys. (Es va decidir dividir l'obra en tres fases per qüestió de seguretat, però ningú va avisar als veïns que implicava molts més anys de molèsties i dificultats). I mentre el seu partit va tenir responsabilitats en la gestió de l'obra a Girona mai varen tenir en compte les demandes dels veïns. Mai es va parlar de compensacions, indemnitzacions ni de rebaixes d'impostos o ajuts als veïns més afectats. (I nosaltres, l'AAVV del barri de Sant Narcís, els ho varem proposar moltes vegades!)

De veritat pensa putejar als veïns obligant-nos a suportar molts més anys d'obres (sense ni tenir la decència de dir-nos quants) per una decisió política que va prendre el SEU partit, que ha gestionat pèssimament el SEU partit a la ciutat que no va tenir mai la valentia d'enfrontar-se al SEU grup del ministeri de Foment a Madrid?

C) Vostès ja no manen !! ni a Girona ni enlloc!! Mentre varen tenir responsabilitats, varen ser vostès qui donaven arguments als qui en necessitaven per endarrerir les decisions.

Qui s'encarregarà d'explicar als veïns el que representa les obres que tant defensa? Qui explicarà que les molèsties seran molt pitjors i per molts més anys? Qui els farà saber que el sistema "en superfície" (foradant des de dalt i tapant amb lloses) portarà altre cop màquines de gran tonatge a tocar dels pisos? Vostès que han evitat informar tots els anys que n'eren responsables?

Com es pot demanar aquest nou sacrifici als sacrificats? Qui ho farà? Vostès, que ens han negat fins la queixa més ínfima?

I ara, cansats de retallades, tips de veure com aquí i arreu els polítics (en qui varem confiar la gestió de prendre decisions) ens han portat a aquesta situació sense assumir responsabilitats , tips de ser silenciats, oblidats i menystinguts... Quan finalment fem una proposta per aturar molèsties i despeses inútils ... Quan finalment trobem l'espai ( a fer les audiències i els fòrums, els varem haver d'obligar els ciutadans!) I el govern (i part de l'oposició) disposat a estudiar-ho (senzillament a estudiar-ho! I benvinguts els diners gastats per estudiar si és possible evitar una gran despesa!) vostè no pot ni esperar a donar motius tècnics, ni raons estructurals! NO! Ens ha de maltractar com sempre, menystenint-nos, silenciant-nos i calumniant-nos.

I perquè no es pensi que tinc "sociatofòbia", l'hi diré, que també al PP li reclamarem responsabilitats! Perquè si les obres s'aturen els únics responsables seran els polítics del Ministeri de Foment! (A ells no els calen arguments, com no els han calgut fins ara! Prou que ho sap!)

Desitjo que el senyor alcalde hagi pres nota del com no s'ha de prendre el pèl als veïns... no podríem suportar una nova deslleialtat!!! cal començar a liderar les queixes i denúncies dels veïns, cal tenir-los en compte i lluitar per les nostres exigències i cal, sobretot, ser molt sincers! Només així ens trobarà treballant al seu costat!

I no, no és cert que en l'anterior govern tots els socis varen tenir la mateixa responsabilitat: El regidor Miquel Poch (ERC) ens va ajudar molt a fer sentir la discrepància i entendre les dificultats tècniques! i el regidor Joan Olòriz (ICV) ens va donar la força de mantenir-nos ferms malgrat el menysteniment ... i encara els podem veure a les reunions de seguiment que es fan!! i cada cop que els hem necessitat!

En canvi als responsables directes Pagans, Salamanya i Pluma (PSC) vostès els han permès fugir i no donar la cara.

Cadascú recull el que ha sembrat. I vostès no es poden ara, fer els abanderats del "compliment de compromisos"!