Fòrum ciutadà pel TAV:CiU es 'fa la manya'? (accepció de fer-se el suec)

El senyor Puigdemont no té cap excusa per no convocar el Fòrum Ciutadà pel TAV fins a finals de setembre.

El compromís de convocar-lo cada tres mesos (tocava al juny) el va adquirir públicament la senyora Pagans en nom del consistori que, en aquell moment, ella representava. Ho va fer durant la celebració de l'Audiència Pública (desembre) que els varem haver d'obligar a convocar, i davant de tots els caps de llista dels partits que es presentaven a les eleccions municipals quatre mesos després (22 de maig).  Per tant, els compromisos que va prendre l'aleshores alcaldessa de Girona comprometien al següent alcalde (fos qui fos ) a complir-los.

Tots sabíem (i l'anterior equip del PSC més que ningú) que aquestes eleccions pararien el procés. La atipica situació d'un recurs (per uns vots que decideixen un regidor) que no permet la constitució del nou equip de govern fa posposar encara més la improbable celebració del segon fòrum. Ara les vacances, i "potser" a finals de setembre s'ens convocarà per "començar" a treballar... altre cop immersos en la (in)certesa que les eleccions del 20N donen per masses càlculs de partit.

Entenc que l'actual equip de govern vulgui prendre's el temps que els calgui per "fer be" les coses. Felicito la creació de la regidoria exclusiva del tren (amb la voluntat de tractar conjuntament TAV, convencional i tram elevat com un tot d'una mateixa gran obra), i  la intenció d'informar directament en cada ple de les noticies  que hi facin referència (al darrer ple, però, la informació de les obres del TAV varen durar escassament quatre minuts!). Però els recordo que el Fòrum ha estat  -i és- l'únic mecanisme que l'ajuntament ha posat damunt la taula per respondre a TRES anys de queixes per manca d'informació i lideratge. (Ja no perdo el temps recordant les promeses del programa periòdic a TVGi, de fer arribar la informació  als centres cívics...).

Certament el primer fòrum va ser un desastre! però la responsable en va ser la ex-regidora de mobilitat (que ha plegat sense entendre que qui més interés té per voler minimitzar les afectacions d'unes obres tant importants som precisament els que hi vivim aprop) no pas les entitats promotores (que ja varem presentar propostes per millorar les properes edicions). I,  si és o no un "bon sistema" per treballar, ho hem de decidir els participants al fòrum, em penso que les entitats promotores (les que ens hem esforçat molt quan nigú escoltava, i les que han defallit en l'intent) ens ho mereixem!

Exigim que es convoqui ràpidament el Fòrum per intentar recuperar el temps perdut.

Mentrestant els d'ADIF continuen treballant dissabtes i diumenges, fins molt tard a les nits i desde primera hora de la matinada. Els camions continuen trinxant els carrers per on passen i la tranquilitat dels qui hi vivim massa a prop.  

La vergonya serà que acabin les obres  del TAV sense tenir el projecte del tren convencional damunt la taula... del  Parc Central empantanegat fins que no hi hagi l'estació definitiva, en podrem estar parlant els propers deu o quinze anys ( o algú es pensa que amb la crisi, amb un pas exterior per a mercaderies perilloses proper a l'autopista i una estació a l'aeroport i el res que ens han tingut mai en compte, el soterrament del tren convencional serà mai prioritat per cap govern?).

I aleshores a qui en farem responsable?