Escombriaires de Salt: recolliu la merda!

El dia de Nadal els escombriaires de Salt contractats per FCC Medio Ambiente van complir amb la seva amenaça i iniciar una vaga indefinida negant-se a recollir la brossa dels contenidors. Des d'aleshores la ciutat del Gironès està a vessar de bosses de deixalles, andròmines i altres porqueries pel mig del carrer, però... és realment culpa de la vaga?

Per alguns com un servidor que portem 13 anys vivint en aquesta ciutat sabem que no. A Salt els escombriaires sempre han fet la feina a mitges. Estic tip de veure brossa amuntegada en els contenidors soterrats del carrer de la Moreneta, a escassos 100 metres de l'Hospital Santa Caterina. La desídia amb la que desenvolupen la seva tasca indigna a la resta de veïns que consideren injustificat que reclamin un nou conveni amb un increment salarial.

Els escombriaires es queixen que hi han rates. I això és una sorpresa? Què esperàveu? I ara amb la de merda que porten acumulats els carrers després de sis dies ininterromputs de protestes què us penseu què hi haurà? Doneu gràcies si al tornar (si mai torneu a emprendre la neteja) no us trobeu cocodrils com a les clavegueres de Nova York. Per sort a certs vaguistes els ha caigut la cara de vergonya i el dimecres van recollir algunes escombraries pel centre de la ciutat.

Mentrestant però, desvien l'atenció cap a l'Ajuntament, com si fos responsabilitat seva el contracte o conveni que una empresa privada ha de fer als seus treballadors. Sembla que obliden que la mediació la va demanar precisament el consistori i que els treballadors, juntament amb FCC, van anar allà a perdre el temps per no arribar a cap acord. I els serveis mínims millor ens n'oblidem, no fos cas que la vaga no tingui l'impacte necessari per fer palès el seu malestar. Ara, a més, diuen que l'Ajuntament els deixa de "dolents" i vol posar "els veïns en contra seva". De debò, no sé en quin univers paral·lel viviu però en contra vostra hi estem de fa molts anys.

Deixeu-vos de vagues, protestes, manifestacions i feu el fotut favor de recollir la merda!