Estem fatal... però foteu el que vulgueu

El Govern de la Generalitat ha anunciat aquest matí les noves mesures restrictives per fer front a l'increment de contagis de covid-19 que s'han experimentat els darrers dies. Aquestes bàsicament es resumeixen en: no podeu sopar al restaurant.

Ja està. No cal donar-hi més voltes. Segons el vicepresident en funcions de president, Pere Aragonès, la situació és crítica. Les dades no acompanyen, els casos augmenten, la velocitat de contagi es dispara, els ingressos pugen,... però les mesures són una broma de mal gust que genera l'ambivalència a nivell cognitiu més bèstia que un ciutadà ha experimentat mai en sa vida.

Les restriccions de mobilitat són inexistents. De dilluns a diumenge en teoria hom no pot abandonar la seva comarca però hi ha tantes excepcions que està clar te'n pots anar on et doni la gana, quan et doni la gana. Pots sortir si vas a veure un familiar, si te'n vas a la segona residència, si marxes a una casa rural, si visites "gent propera" (Meritxell Budó dixit) i barra lliure durant les dates festives nadalenques.

A veure quin és el Mosso d'Esquadra o Policia Local que s'entreté a aturar vehicles per esbrinar si algú s'està saltant el confinament perimetral comarcal. Fins a dia d'avui hi havia persones que es dedicaven a enganyar-los però a partir de dilluns ja no serà necessari. Diguis el que diguis els serà impossible demostrar que no compleixes algun dels supòsits vàlids.

Especial menció a banda es mereix el tancar restaurants i gimnasos dins de centres comercials. Pots fer àpats a peu de carrer o anar a matar-te a fer peses, però el centre comercial a partir d'avui és la dimensió capgirada de Stranger Things on coses impensables succeeixen.

El pronòstic de cara al 28 de desembre quan es farà una revisió de les mesures hauria de ser un confinament molt més dur o les conseqüències poden ser nefastes. Temps al temps.