Els premis FPdGi es faran al Mas Marroch i comptaran amb Pau Gasol

L'acte serà el proper 28 de juny

La Fundació Princesa de Girona farà l'entrega dels premis anuals al Mas Marroch, el centre d'esdeveniments del Celler de Can Roca a Vilablareix (Gironès).

A principis d'any, l'Ajuntament va comunicar a la Fundació Princesa de Girona que no podrien utilitzar les instal·lacions de l'Auditori-Palau de Congressos per a la cerimònia anual de lliurament dels Premis FPdGi. El motiu són unes obres que afecten l'entorn de l'auditori. Tot i això, l'alcaldessa de la ciutat, Marta Madrenas, proposarà a la fundació de l'Auditori no aculli més aquesta gala de premis perquè la presideix el rei Felip VI i el ple municipal el va declarar persona 'non grata' l'octubre passat.

Aquest divendres la Fundació Princesa de Girona ha fet públic el nou emplaçament per a l'entrega de premis. Segons informen en un comunicat, la gala es farà el 28 de juny a l'espai Mas Marroch, el centre d'esdeveniments del Celler de Can Roca a Vilablareix. En paral·lel, la trobada anual de 'Rescatadors de talent' es traslladarà el divendres 29 a l'hotel Camiral de Caldes de Malavella. Els dos actes estaran presidits pels reis.

El jugador de bàsquet Pau Gasol, la nedadora paralímpica Teresa Perales i el cardiòleg Valentí Fuster seran els encarregats d'inaugurar la cerimònia de lliurament dels Premis FPdGi. Tots tres obriran la vetllada del dijous protagonitzant una tertúlia conduïda per la periodista de Ràdio Nacional d'Espanya Pepa Fernández, que presentarà l'acte juntament amb Lucía González, una de les participants del programa 'Rescatadors de talent'.

L'anunci del canvi de lloc, però, no ha agradat a l'alcalde de Vilablareix. En un tuit, David Mascort afirma que no pot "acceptar de cap manera" que "una entitat que representa els qui ens piquen, ens empresonen o ens fan marxar del país" vagi al municipi a "fer festetes". Tot i això, en una segona publicació també subratlla que es tracta d'un acte privat en un espai privat i que, com a ajuntament, no poden evitar-ho.

Pau Gasol, Teresa Perales i Valentí Fuster han estat convidats a encapçalar aquestes jornades pel fet de ser un referent per als joves com a exemples de treball i talent al servei de la societat. Tots tres han definit la seva trajectòria vital per la creativitat i la capacitat innovadora en les seves professions, convertint-se així en exponents tangibles d'assoliment de l'excel·lència amb esforç i humilitat en els seus camps respectius.

Pau Gasol, el millor jugador de bàsquet espanyol de tots els temps, és un símbol per a la societat tant pels seus èxits esportius com per la seva tasca social i humanitària; Teresa Perales, nedadora amb un palmarès llegendari de 26 medalles paralímpiques, representa un exemple de superació i valentia pel fet de difondre i millorar l'activitat esportiva entre els discapacitats; i Valentí Fuster, cardiòleg i divulgador, ens honra com a referent mundialment reconegut la visió del qual sobre la promoció de la salut ha estat considerada pel sector internacionalment com el full de ruta que cal seguir per posar fi a la pandèmia de les malalties cardiovasculars.

La cerimònia de lliurament dels Premis Fundació Princesa de Girona 2018 tindrà també la participació de Sergio Álvarez Leiva, Borja Ibáñez, Miriam Reyes i Auxiliadora Toledano, premiats d'edicions anteriors, en l'habitual diàleg conduït pel periodista i humorista Juan Carlos Ortega. Durant la cerimònia, en la qual es projectaran els videoperfils dels premiats, les veus de les granadines Estrella i Soleá Morente acompanyaran els assistents juntament amb la Jove Orquestra d'Extremadura, dirigida per Andrés Salado, Premi FPdGi Arts i Lletres 2016.

L'acte culminarà amb les paraules d'un dels premiats, en representació de tots els guardonats d'enguany, i amb el discurs de Felip VI.

Els Premis Fundació Princesa de Girona, dotats amb 10.000 euros i amb la reproducció d'una obra de l'escultor Juan Muñoz, reconeixen la trajectòria de joves d'entre setze i 35 anys així com la tasca d'una entitat que treballi per als joves, guardó que aquest any s'ha concedit per primera vegada a una organització internacional.