Atorgada la llicència a Fira de Girona per remodelar el palau i obrir la nova entrada des de la Devesa

Els treballs duraran uns tres mesos

L'edifici que acull la Fira de Girona es va construir fa més de tres dècades i durant tot aquest temps no s'hi havia fet cap actuació integral, a banda d'obres menors i de tancar-ne l'aparcament. Ara, però, la cosa canviarà.

L'Ajuntament ha atorgat aquest matí la llicència d'obres que permetrà remodelar el palau de fires. L'actuació més destacada serà la que afectarà tota la façana que dona al parc de la Devesa. Aquí, s'obrirà una nova entrada, amb molt de vidre, que es convertirà en la principal (i substituirà l'actual). L'obra costarà 259.352,54 euros.
En paral·lel, també es faran treballs a l'interior de l'edifici. Tenen un pressupost de 105.856,61 euros i permetran adaptar l'equipament a les normatives actuals de seguretat, entre d'altres. Dins aquest paquet s'hi inclou l'obertura de noves sortides d'emergència o bé instal·lar un sistema que, en cas d'incendi, obri electrònicament les cúpules de vidre de l'edifici. A banda, també es preveu construir una rampa que faciliti l'accés a l'interior del palau per a les persones amb mobilitat reduïda.

Ara, un cop atorgada la llicència, el Patronat de la Fira de Girona –que es reunirà el dimecres 16- aprovarà les obres, que sortiran a licitació l'endemà mateix. Es preveu que els treballs comencin el mes de juny i durin uns tres mesos.

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha subratllat que aquestes obres eren "necessàries" perquè el palau de fires és "l'epicentre de la dinamització econòmica del territori". A més, l'alcaldessa també ha volgut posar de relleu que, amb la nova façana vidriada, l'equipament "deixarà de donar l'esquena a la Devesa i estarà encarat al parc urbà".

Sense els premis de la Fundació

Les obres que es faran a la zona no permetran que a finals de juny l'Auditori aculli l'entrega de premis anuals de la FPdGi, un acte que presideixen els Reis Felip de Borbó i Letizia. De fet, l'Ajuntament ja va denegar el permís a l'entitat, quan la Fundació li va sol·licitar, perquè la zona estaria empantanegada.

"S'havien demanat determinats usos, entre els quals els de la Fundació, i ja es va comunicar i notificar que l'acte no es podria fer a l'Auditori; i això continuarà així", ha dit Madrenas. La FPdGi, però, no renuncia a celebrar els premis anuals a Girona. De fet, manté que la ciutat acollirà l'acte, tot i que encara no ha comunicat el lloc on es farà.