Assumpció Puig renuncia a ser la candidata de JxCat a Girona en les municipals del 2023

Critica que no s'ha sabut consolidar "un entorn de treball de confiança"

ACTUALITZAT 11:33h | L'alcaldable de JxCat a Girona, l'arquitecta Assumpció Puig, ha renunciat a ser la candidata del partit a les municipals del 2023 tal i com havia avançat El Gerió Digital que podria anunciar-ho al llarg d'avui.

En una carta que ha enviat a la militància, Puig lamenta que no s'hagi sabut "consolidar un entorn de treball en confiança" i que, en comptes d'estar parlant "entre tots de la Girona que volem", el partit estigui immers "en disputes internes" a nivell local.

La fins ara alcaldable també diu que les desavinences que ha expressat la coordinadora de JxCat a Girona cap a ella, "com a candidata independent" i per la seva manera de "treballar en precampanya" són un "símptoma prou greu" per valorar la seva continuïtat, i que després de reflexionar-ho, per això ha decidit fer el pas i apartar-se.

"Fa uns mesos, vaig decidir fer aquest pas personal important, amb la voluntat i la il·lusió d'aportar a la ciutat de Girona la meva expertesa en l'àmbit professional i en el de les institucions", escriu Puig. "Aquest ha estat sempre el meu objectiu", afegeix.

La ja excandidata no s'està, però, de carregar les tintes contra la coordinadora local de JxCat a Girona. "Transcorreguts aquests mesos, és evident que no som equip, no s'ha sabut consolidar un entorn de treball en confiança, tan necessari per afrontar una campanya a les municipals", critica la fins ara candidata. I afirma: "Ara mateix, s'hauria d'estar parlant entre tots de Girona, de la ciutat que volem i, en lloc d'això, estem immersos en disputes internes".

L'arquitecta tanca l'escrit donant les gràcies a tots aquells qui li han donat "suport" i assegurant que "per guanyar i revalidar l'alcaldia de Girona, en el context actual, cal un projecte il·lusionant, amb capacitat de liderats al territori, apostant per canvis necessaris per garantir un futur digne, just i esperançador per a tota la ciutadania, mirant cap a Europa". "Espero que així sigui", conclou.

Amb tot, també ha expressat el seu disgust a través de Twitter, explicant la seva decisió a la ciutadania i advertint que no va "passar del món professional a la política per entrar a dirimir batalles internes de partit" i va més enllà per explicar com el seu compromís amb la ciutat "és ferm i no ha canviat la lluita per afrontar els canvis que necessita la ciutat de Girona, davant la crisi climàtica, energètica, econòmica i social son un gran repte i continuaré treballant per assolir-los".

La candidata portava des de que va esclatar la polèmica donant voltes a l'assumpte i tot sembla indicar que avui farà pública la seva decisió. Les queixes dels membres de la coordinadora es centren en la manera com Puig està portant la precampanya de les municipals i reclamen que la situació canviï.

El dijous passat al vespre hi va haver dues reunions a la seu de JxCat a Girona. La primera, del comitè de campanya d'Assumpció Puig (del qual en formen part quatre membres de la coordinadora). La segona, de la coordinadora local de JxCat.

Va ser d'aquesta trobada d'on va sortir-ne el document que després es va traslladar a la direcció de Junts via correu electrònic. Dels catorze membres que té la coordinadora, segons han explicat fonts properes a aquest diari, n'hi va haver tretze que van assistir a la reunió. I d'aquests, tots excepte un van subscriure l'escrit.

Al document, els signants es mostren disconformes amb l'alcaldable, Assumpció Puig, i la manera com s'està portant a terme la precampanya. Per això, demanen a la direcció de Junts que intervingui directament. El correu electrònic, de fet, porta tant el nom del secretari general del partit, Jordi Turull, com del secretari d'organització, David Saldoni.