Assumpció Puig (JxCat) podria abandonar avui la candidatura per ser alcaldessa de Girona

La candidata hi està donant voltes després de les queixes de la coordinadora local

Les queixes per part de la coordinadora local de JxCat a Girona que assegurava mostrar-se disconforme amb la candidata a l'alcaldia, Assumpció Puig, podria tenir conseqüències i avui mateix davant la possibilitat que l'arquitecta anunciï que abandona com a alcaldable.

La candidata porta des de que va esclatar la polèmica donant voltes a l'assumpte i tot sembla indicar que avui farà pública la seva decisió. Les queixes dels membres de la coordinadora es centren en la manera com Puig està portant la precampanya de les municipals i reclamen que la situació canviï.

El dijous passat al vespre hi va haver dues reunions a la seu de JxCat a Girona. La primera, del comitè de campanya d'Assumpció Puig (del qual en formen part quatre membres de la coordinadora). La segona, de la coordinadora local de JxCat.

Va ser d'aquesta trobada d'on va sortir-ne el document que després es va traslladar a la direcció de Junts via correu electrònic. Dels catorze membres que té la coordinadora, segons han explicat fonts properes a aquest diari, n'hi va haver tretze que van assistir a la reunió. I d'aquests, tots excepte un van subscriure l'escrit.

Al document, els signants es mostren disconformes amb l'alcaldable, Assumpció Puig, i la manera com s'està portant a terme la precampanya. Per això, demanen a la direcció de Junts que intervingui directament. El correu electrònic, de fet, porta tant el nom del secretari general del partit, Jordi Turull, com del secretari d'organització, David Saldoni.

A l'escrit, no es parla de repetir primàries. Però sí que, segons les mateixes fonts, una intervenció directa de la cúpula obre la porta a un possible canvi d'alcaldable. De fet, per parlar de la situació, membres de la coordinadora local tenen previst trobar-se personalment amb Turull. Ara però, potser sí caldrà repetir el procés de primàries ja que l'altre candidat que volia disputar el lloc a Puig, Santi Baone, va abandonar després de 24 hores d'anunciar la seva candidatura.