El fiscal demana 20 anys de presó per al jove que va degollar la xicota al portal de casa seva a Salt

L'acusació imputa a l'acusat un delicte d'assassinat i demana que indemnitzi els pares de la víctima amb 98.000 euros

Quan va tenir lloc el crim, José Luis Terrones feia diversos mesos que sortia amb la víctima, una noia de Salt de 32 anys. La parella, fins i tot -segons recull el fiscal- havia fet plans per anar-se'n a viure junts a la província de Badajoz.

El 5 de juny de l'any passat, Terrones va anar a buscar la xicota a Sant Celoni (Vallès Oriental). Els joves es van trobar pels voltants de les onze del matí, i després van anar junts fins a Mataró. Segons recull el fiscal, la parella va dinar "al domicili de l'acusat, en companyia dels pares d'ell" i després van passar la tarda en aquesta ciutat.

Al vespre, Terrones i la víctima van anar a Salt i, cap a les quatre de la matinada, l'acusat va acompanyar la xicota fins al bloc on vivia. Quan tots dos entraven al pati que donava accés al portal, es van començar a discutir "de manera acalorada per motius que es desconeixen".

Aleshores, com recull el fiscal, Terrones va passar "de les paraules als fets", es va treure una navalla petita "però molt afilada" que portava a la bandolera, i va atacar la seva xicota. L'acusació pública ressalta que el processat sabia que agafaria la noia totalment desprevinguda i que no es podria defensar perquè no duia cap arma.

A més, el fiscal també recull que Terrones va aprofitar-se que tots dos estaven a l'interior del pati, perquè la seva xicota no podria escapar, ni tampoc hi havia "terceres persones que poguessin veure i impedir" l'atac.

El jove, que ara té 31 anys, va apunyalar la noia a la cara, al coll, al tòrax i al braç. Segons recull l'escrit, tant la navalla com "les parts del cos atacades eren idònies per matar" la víctima. La jove va caure a terra agonitzant i va morir degollada just a l'entrada del bloc.

Conduir fins a Mataró

Després de l'atac, Juan Luis Terrones va marxar del lloc i va anar fins on havia aparcat el cotxe, un Peugeot 206. L'acusat va conduir fins a Mataró i, quan va arribar a casa dels seus pares, pels voltants de tres quarts de sis de la matinada, va trucar al 112 i va confessar el crim.

Els Mossos d'Esquadra van detenir Terrones al mateix domicili i, posteriorment, el van traslladar fins al bloc de Salt, on va explicar els fets als agents i a la comitiva judicial. El fiscal recull al seu escrit que, fins que Terrones no va trucar al telèfon d'Emergències, "no es tenia cap sospitós, tot que els veïns ja havien alertat la policia" i diverses dotacions havien anat fins al número 139 de l'avinguda Països Catalans.

Terrones va ingressar a presó el 8 de juny de l'any passat, on encara continua a l'espera del judici. El fiscal imputa a l'acusat un delicte d'assassinat, amb l'agreujant de parentiu i l'atenuant de confessió, i demana que se'l condemni a una pena de 20 anys de presó.

En matèria de responsabilitat civil, l'acusació pública sol·licita que Juan Luis Terrones indemnitzi amb 98.000 euros els pares de la víctima "com a compensació del dany moral infringit". El judici per aquest crim se celebrarà la setmana del 30 de gener a l'Audiència de Girona.