L'ampliació de la comissaria de Salt costarà màxim 716.000 euros

L'Ajuntament de Salt aprova una moció de suport a la independència de Medinyà respecta a Sant Julià de Ramis

Pas més perquè la nova seu compartida entre Policia Local i Mossos d'Esquadra sigui una realitat a finals de l'any que ve. El ple de Salt d'aquest dilluns ha aprovat el text del conveni per ampliar la comissaria de la Policia Local perquè hi ha espai també per als mossos. La regidora Rosa Pórtulas ha desgranat alguns dels punts més fonamentals d'aquest conveni que "ben aviat" preveuen signar amb el Departament d'Interior.

Entre les condicions, l'ajuntament ha de cedir de forma gratuïta els terrenys a Interior per 45 anys prorrogables. L'Ajuntament de Salt s'ha d'encarregar de redactar i aprovar el projecte d'ampliació, d'acord amb Interior, que serà qui pagarà el cost de la redacció d'aquest projecte per un màxim de 91.292 euros. També serà Interior qui assumeixi el cost de l'ampliació que ascendirà a un màxim de 716.000 euros.

La regidora ha recordat que una vegada signat el conveni, l'Ajuntament de Salt té un termini de dos mesos per presentar aquest projecte d'ampliació. Tot i això, Pórtulas ha assegurat que ja està pràcticament enllestit. Per això, i tenint en compte que el termini d'execució de les obres és de 9 mesos, mantenen la previsió de poder tenir la nova comissaria compartida a finals de l'any vinent.

Medinyà independent

El ple de l'Ajuntament de Salt també ha aprovat per unanimitat una moció per donar suport al nucli de Medinyà perquè es pugui independitzar de Sant Julià de Ramis. Es tracta d'una proposta que el mateix ajuntament de Sant Julià ja va aprovar perquè tots els grups municipals estan d'acord amb què acabi essent una realitat. L'alcalde, Narcís Casassas, que ha assistit al ple de Salt, ha recordat que perquè Medinyà pugui recuperar la condició de municipi el Parlament ha de fer una llei específica, de la que ja hi ha precedent amb la Canonja.

Per això, Sant Julià de Ramis ha buscat el suport d'altres ajuntaments perquè demostrin que és un clam popular i que no hi ha cap resistència a la separació dels dos nuclis. De moment ja han aprovat la moció ajuntaments com Fornells de la Selva, Celrà o Salt, preveuen que passi pel pròxim ple de Girona, el del Consell Comarcal del Gironès i la Diputació de Girona. El febrer portaran la petició al Parlament de Catalunya.

Al·legacions a la línia de 132 kV

El ple de Salt també ha acordat fer arribar a la Comissió d'Urbanisme al·legacions al pla especial urbanístic de la línia elèctrica aèria - subterrània de 132 kV entre la subestació de Bescanó i la de Salt. Entre les al·legacions hi ha demanar que es regulin les mesures que s'haurien d'adoptar per minimitzar els impactes potencials que puguin produir situacions com la construcció de rases i arquetes en les rotondes. El consistori demana que l'afectació d'arbres i arbustos sigui la mínima indispensable o que es restauri i revegetin les àrees alterades durant les obres.

Pel que fa a l'ocupació del subsòl, l'ajuntament demana que es prevegi la reposició del ferm afectat en la seva totalitat i que es marquin quines seran les àrees habilitades per l'accés a l'obra perquè durant les obres l'afectació del vial no serà només el de l'amplada estricta de la rasa, sinó que caldrà habilitar una franja adjacent de seguretat. També demanen que es prevegi una relació detallada de béns i drets afectats i la previsió de les corresponents indemnitzacions en concepte de preu just per l'expropiació del subsòl de l'avinguda de la Pau i del Camí dels Carlins que passaran a ser titularitat d'Endesa.