Mossos d'Esquadra i Policia Local de Salt compartiran comissaria el 2012

Interior i l'Ajuntament estan enllestint un conveni per ampliar instal·lacions

La decisió ja és ferma. Interior i Ajuntament estan acabant de perfilar de quina manera serà, però han decidit que Mossos d'Esquadra i Policia Local comparteixin comissaria a Salt. L'anterior Govern preveia construir a la població la seu regional dels Mossos d'Esquadra, de 10.000 metres quadrats, i completar el mapa d'equipaments amb la nova comissaria per a la Policia Local. Felip Puig ha confirmat que, finalment, els dos cossos compartiran un sol espai i que la nova comissaria de la Policia Local es convertirà en un equipament conjunt.

La nova comissaria de la Policia Local ja està en una fase avançada de construcció. El consistori i el Departament han decidit elaborar un projecte per ampliar el perímetre del nou equipament per guanyar espai suficient per als dos cossos. L'alcalde de Salt, Jaume Torramadé, ha assegurat que no és una obra complexa ni tampoc cara, tot i que el cost l'haurà d'assumir Interior. De fet, el nou edifici és de planta baixa, cosa que facilita que es pugui ampliar annexant-hi despatxos.

Pel que fa a terminis, la intenció és que el conveni estigui enllestit i a punt per signar-lo aquest mes d'octubre i que les obres puguin començar a principis de l'any vinent. El termini d'execució serà d'entre sis i vuit mesos. Per això, la voluntat és que al llarg del 2012 la comissaria compartida sigui una "realitat operativa". Fonts consultades han explicat que la intenció és que, a la llarga, hi hagi entre cinquanta i seixanta Mossos d'Esquadra en aquesta comissaria de Salt.

La seu regional, més lluny

El conseller d'Interior, Felip Puig, ja va dir que el projecte per construir una nova seu regional per a les comarques gironines i situar-la a Salt estava al congelador perquè no hi ha possibilitats pressupostàries. Aquesta decisió aparca encara més aquest projecte pel qual l'anterior govern municipal ja havia cedit terrenys. La seu regional havia d'ocupar 10.000 metres quadrats, cinc vegades espai que a l'actual de Girona, repartits en un edifici de tres plantes. 

L'alcalde de Salt, Jaume Torramadé, ha opinat que la millor opció per millorar la seguretat a la població és crear sinèrgies entre els dos cossos i no doblar esforços. Per això, celebra la decisió d'Interior de replantejar el projecte i optar per compartir espai. Pel que fa a l'espai que actualment ocupen Policia Local i Mossos a Salt, a tocar l'ajuntament, Torramadé ha explicat que estan acabant de perfilar què hi faran però segurament serviran per espaiar les dependències municipals.