Adjudicades el 17% de les armes que se subhastava la Guàrdia Civil de Girona

El preu més alt que s'ha pagat ha estat de 1.111 euros per una escopeta italiana

El dilluns passat va començar la subhasta d'armes a la comandància de la Guàrdia Civil de Girona. Durant una setmana, les persones interessades en adquirir una arma de segona mà podien passar per les dependències policials per veure els exemplars i saber quin preu de sortida havia marcat el propietari. A partir d'aquí, podien introduir en un sobre el preu pel qual ells entraven a la subhasta d'una arma concreta. El preu sempre ha de ser igual o més alt que el marcat pel propietari, perquè sinó l'aposta és nul·la (en aquest cas s'han detectat tres apostes nul·les).

Un cop transcorreguda una setmana, aquest dilluns s'han obert els sobres i s'ha adjudicat l'arma a la persones que havia fixat el preu més alt. L'arma que ha acumulat més apostes ha arribat a les sis peticions. La subhasta va començar amb 543 armes però 52 han estat retirades pels propietaris abans d'adjudicar-les. De les 491 restants, l'arma per la qual s'ha pagat més ha estat una escopeta de la casa italiana Parazzi per la qual s'ha pagat 1.111 euros. Per contra, el preu més baix que s'ha pagat per una arma ha estat de 30 euros.

En concret, s'han adjudicat vuit carabines, 61 escopetes, vuit pistoles, quatre revòlvers i quatre rifles. Les armes que no s'han adjudicat continuaran en dipòsit a les dependències de la Guàrdia Civil fins a una pròxima subhasta.