Comença la subhasta de 543 armes a les dependències de la Guàrdia Civil de Girona

Es tracta d'escopetes, revòlvers i rifles que surten a la venda per preus que oscil·len entre els 10 i els 3.000 euros

Molts propietaris es troben que ja no volen les armes o que els ha caducat el permís i tampoc les poden fer servir. En aquest cas, les poden portar a la Guàrdia Civil per deixar-les en dipòsit. Si ningú reclama l'arma, passat un any, aquesta surten a subhasta. L'objectiu d'aquestes subhastes és evitar que a les dependències de la Guàrdia Civil s'acumulin centenars d'armes sense que ningú les reclami.

L'última subhasta que es va fer a la comandància de Girona va ser el 2009 i aquest dilluns ha començat una nova subhasta en la qual surten a la venda 543 armes. Un dels guàrdia civils de la intervenció d'armes de Girona, Eduardo Sanmartín, ha explicat que aquesta subhasta no és de les més importants que s'han fet per nombre de peces i detalla que, entre les armes, destaquen uns rifles Winchester, que són més curts i criden l'atenció perquè no són peces habituals de subhasta. Aquestes rifles surten a subhasta a 1.000 euros cadascun.

El funcionament de la subhasta

El preu de sortida de les armes el fixa cada propietari. Durant aquesta setmana, els interessats en adquirir armes de segona mà es poden adreçar a les dependències del cos, a Girona, i veure i tocar cada exemplar. Allà poden comprovar el preu de sortida de l'arma i, en un sobre, poden igualar el preu o elevar-lo si se la volen quedar. Serà d'aquí a una setmana, el 28 de novembre, que s'obriran els sobres i s'adjudicaran les armes.

Segons ha explicat Sanmartín, s'acostumen a vendre entre un 10% i un 15% de les armes exposades. En aquest cas, esperen que la venda encara sigui menor perquè, a banda de la crisi econòmica, Sanmartín ha indicat que els propietaris fixen preus alts i això dificulta que les armes s'acabin venent. "Moltes vegades el preu que fixa el propietari no es correspon al valor real de l'arma", ha manifestat. Enguany, es troben peces que oscil·len entre els deu euros i els 3.000. La peça més cara és una escopeta molt antiga.

Sanmartín ha explicat que només poden participar en la subhasta persones que disposin de permís d'armes i que han d'avançar el 25% del preu de cada exemplar com a dipòsit. "Aquests diners demostren que la persona està interessada en l'arma", ha explicat el guàrdia civil. Si l'arma s'acaba venent, el propietari es queda pràcticament tot l'import, tot i que la Guàrdia Civil es queda la part corresponent a les despeses que ha generat la subhasta.

Aquest matí, han començat a arribar a la comandància els primers interessats. Segons ha exposat Sanmartín, acostumen a anar-hi molts caçadors i també col·leccionistes que busquen alguna peça especial.