Demanen 5 anys de presó per a una mosso acusada de multar un home per revenja

El fiscal sosté va multar fins a tres vegades un cambrer de la discoteca 'Ático' de Platja d'Aro amb qui havia discutit

El cambrer va arribar a rebre fins a tres multes, una per parlar per telèfon mentre conduïa, l'altra per anar sense cinturó i una darrera per conduir sense carnet. Quan va rebre la primera de les denúncies, l'home va anar a abonar l'import de la multa però es va adonar que ell no podia haver comès la infracció perquè el dia que figurava a la denúncia estava fora de la ciutat. Llavors, ho va denunciar i afers interns va obrir una investigació per esbrinar què havia passat.

Segons relata el fiscal, la investigació va permetre saber que l'origen de les multes és una discussió que la mosso havia tingut amb el cambrer un mes abans que li posessin la primera multa. Segons el relat dels fets, a mitjans maig la noia -agent de la comissaria de Sant Feliu de Guíxols- i el seu xicot van tenir una disputa amb el cambrer quan estaven a la discoteca 'Ático'. Una setmana després, l'acusada hauria utilitzat el TIP -número d'identificació- d'un altre agent per entrar a la base de dades de la policia i aconseguir les dades del cambrer.

Aquestes dades les hauria utilitzat -sempre segons l'escrit del fiscal- per omplir les tres multes que li van arribar al cambrer. Segons la fiscalia, l'acusada es va revenjar del cambrer multant-lo. L'agent, en canvi, sosté que les infraccions del codi de circulació són reals i que el va multar seguint els protocols de seguretat. Per això, la defensa demana que l'absolguin.

El fiscal considera que l'acusada és autora d'un delicte continuat de falsedat de document públic i demana que la condemnin a 5 anys de presó. A més, també demana que la inhabilitin durant el mateix període, 5 anys, perquè no pugui exercir com a mosso. Finalment, demana que la condemnin a pagar una multa de 7.200 euros.

El cas s'havia de jutjar aquest dijous a l'Audiència de Girona però ha quedat suspès perquè no ha comparegut el xicot de l'agent, a qui no han pogut localitzar perquè està a Holanda. El mes de febrer l'afer tornarà a arribar a judici.