Salt vol arribar fins als 300 pisos de propietat municipal a finals de mandat

El pla d'actuacions del govern aposta per desenvolupar les 90 hectàrees del sector sud

L'equip de govern de Salt (Gironès) ha presentat aquest dijous el pla que defineix les actuacions a seguir al llarg del mandat. Segons han explicat Viñas i la primera tinent d'alcalde, Margarita de Arquer, es tracta d'un document que fixa les "línies estratègiques" però que, alhora, és "dinàmic" i es podrà anar modificant en funció de les necessitats del municipi.

Un dels objectius que es fixa el govern municipal d'ERC i JxSalt és ampliar la borsa de pisos de propietat municipal. Actualment, i després de l'adquisició de 83 habitatges a través de la fórmula del tanteig i retracte, l'ajuntament compta amb un centenar de pisos. La intenció és triplicar-los i acabar el mandat amb 300.

Segons ha detallat Viñas, l'equip de govern vol atraure joves a la població i aposta per fer-ho a través d'aquests pisos. A més, també consideren que és una bona manera per lluitar contra les ocupacions il·legals. "Em sembla que és una política claríssima de fer front a les ocupacions", ha afirmat l'alcalde que detalla que un dels problemes amb que es troben é que els bancs propietaris d'aquests immobles "no responen" quan algú hi entra de forma il·legal. "Que l'ajuntament sigui el titular de 300 habitatges ens permet gestionar molt millor i lluitar contra l'ocupació", ha apuntat l'alcalde.

Una altra mesura per atraure jovent és crear una residència per a estudiants. En total, Salt espera crear fins als 2023 200 allotjaments per a universitaris (alguns podrien ser dels pisos adquirits). Jordi Viñas ha recordat que a la població hi ha diversos estudis superiors i que, a més, Salt "lluita" perquè les futures facultats de Medicina i Infermeria s'instal·lin al municipi.

El sector sud

En matèria urbanística, una de les prioritats serà desenvolupar les 90 hectàrees del sector sud. Això, després que la consulta popular als veïns del setembre del 2016 avalés la reforma del pla urbanístic per destinar terrenys a grans equipaments comercials o a una gran zona sanitària, com el nou Trueta en cas que, finalment, el Departament de Salut consideri que és el millor emplaçament per al futur hospital en comptes dels de Domeny a Girona.

Segons Viñas, l'objectiu del Pla és tirar endavant actuacions "per reforçar el benestar dels saltencs". En la mateixa línia, de Arquer ha assegurat que són unes mesures fruit d'un anàlisi de la situació del municipi i que són "realistes": "No és una carta als reis".

Entre les 91 actuacions, també hi ha destinar 2 MEUR a millora places, carrers i parcs, ampliar fins als 57 els agents de la plantilla de la Policia Local, executar la reformar dels 1.500 metres quadrats pendents de la Coma Cros o treballar per arribar al 60% de recollida selectiva.