Manifestació a la comissaria de Girona en suport als detinguts per les pintades a Banyoles

Dos nois de Banyoles estan imputats per un delicte de pertorbació de l'ordre públic i per impedir que els ciutadans puguin votar

Els detinguts, dos nois de Banyoles, són militants del Casal Popular Independent del Pla de l'Estany i van ser enxampats per la Policia Local quan pintaven la façana de l'Ajuntament de Banyoles amb el lema 'No votis'.

Segons la Policia Local de Banyoles, els detinguts estan imputats per un delicte de pertorbació de l'ordre públic i un delicte per impedir que els ciutadans puguin anar a votar. Segons la Policia Local els dos nois van introduir silicona als panys de la porta dels col·legis electorals amb la intenció d'impedir que els centres poguessin obrir a temps.

Els manifestants demanen la posada en llibertat dels detinguts

Els manifestants que s'han aplegat a partir de les cinc de la tarda davant la comissaria de Vista Alegre dels Mossos d'Esquadra - on es troben els detinguts- han demanat la posada en llibertat dels nois i que siguin retirats tots els càrrecs. Segons un dels portaveus del Casal Popular Independentista del Pla de l'Estany, Jaume Roure, "no importa" si els detinguts han fet les pintades perquè, segons l'entitat, les insitucions espanyoles són "imposades" i no tenen "legitimitat democràtica" sinó que només són "eines per perpetuar la opressió". A més, Roure ha denunciat l'actuació de la Policia Local de Banyoles.

Els manifestants s'han aplegat davant de la comissaria situada al carrer Vista Alegre de Girona i han desplegat una pancarta on es podia llegir 'Llibertat independentistes detingudes. Prou repressió'. Un furgó dels Mossos d'Esquadra ha tallat el carrer i deu agents tancaven el carrer impedint que els convocats s'acostessin a la comissaria.

Els Mossos d'Esquadra han notificat als convocats que la manifestació era un acte delictiu tot i que no han demanat cap identificació. La manifestació s'ha portat a terme pacíficament tot i que un ciutadà ha increpat els manifestants insultant-los per haver tallat el carrer i els convocats han contestat amb insults a l'home.