La CUP se solidaritza amb els detinguts per les pintades als col·legis electorals de Banyoles

El Casal Independentista del Pla de l'Estany convoca una concentració davant la comissaria de Vista Alegre de Girona

En el comunicat de la CUP del Pla de l'Estany, el partit se solidaritza amb els detinguts de Banyoles i destaca que durant els últims quinze dies s'ha portat a terme la campanya 'No els hi seguim el joc...el 20-N abstenció'.

En concret, es tracta d'una campanya per promoure l'abstenció a les eleccions generals i potenciar el projecte "d'Unitat Popular als Països Catalans". Segons el comunicat de la CUP, les eleccions generals espanyoles no són "una eina útil" en la lluita de d'independentisme català i defensen que l'estat de les autonomies és "incompatible" amb la llibertat dels Països Catalans.

A més, des del Casal Independentista del Pla de l'Estany s'ha convocat per a les cinc d'aquesta tarda davant la comissaria de Vista Alegre de Girona una concentració en suport als detinguts de Banyoles. Segons l'entitat, els detinguts són "acusats de sabotatge" electoral".

L'alcalde lamenta les pintades

L'alcalde de l'Ajuntament de Banyoles, Miquel Noguer, lamenta "profundament" les pintades amb el lema 'No votis' aparegudes tant a la façana del consistori com a les parets de cinc col·legis electorals instal·lats a la localitat. Les pintades ja han estat netejades però l'alcalde lamenta els fets i reivindica que votar és "una decisió individual" de cada persona en la qual "no s'ha d'influir". Noguer també ha lamentat que "s'embruti l'espai públic de tots". La Policia Local ha detingut dues persones per aquests incidents i properament passaran a disposició judicial.

La Policia Local de Banyoles ha detingut dues persones la matinada d'aquest diumenge per fer pintades amb el lema 'No votis' a la façana de l'Ajuntament i a les parets de cinc dels sis col·legis electorals situats a la localitat gironina. A més, s'ha introduït cola als panys de les portes dels col·legis. La policia ha detingut a les dues persones autores dels fets en el mateix moment que estaven pintant la façana del consistori i properament passaran a disposició judicial.

Tot i aquests incidents, a dos quarts de nou del matí totes les meses dels col·legis de Banyoles s'han constituït sense cap problema.

L'alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, ha lamentat "profundament" els fets i ha destacat que no es pot influir en el dret d'anar a votar dels ciutadans perquè - segons l'alcalde- és "una decisió individual de cada persona". Noguer també ha lamentat que "s'embruti l'espai públic" i ha defensat que s'ha de parlar de Banyoles "en termes positius" com és "la fira de Sant Martirià" que se celebra aquest diumenge i no per incidents negatius.