Un home cala foc a un cotxe patrulla a Salt i ruixa un agent amb benzina

El detingut ha amenaçat amb cremar-se tant a ell com als agents que han intentat dissuadir-lo

Raby Azzahir, de 30 anys d'edat, veí de Salt i d'origen marroquí ha estat detingut aquesta tarda per un delicte de danys després de cremar un cotxe de la policia local de Salt. Els fets han tingut lloc a les tres de la tarda a l'aparcament reservat per a les dependències policials davant la comissaria del carrer Major de Salt.

El detingut ha ruixat amb benzina el cotxe patrulla i li ha calat foc amb un encenedor elèctric. En veure l'incendi, diversos agents del cos policial han sortit al carrer i han intentat convèncer a Raby perquè deixés la garrafa de benzina, l'encenedor i s'entregués. L'autor dels fets, però, s'ha negat i ha amenaçat amb cremar els agents i calar-se foc a sí mateix.

Un dels agents ha aconseguit, però, saltar-li a sobre i, malgrat que Raby ha tingut temps de llançar-li la benzina al policia, els efectius han aconseguit reduir-lo i treure-li la garrafa de benzina que portava abans que el detingut activés l'encenedor i cremés l'agent.

Raby Azzahir, que té un antecedent per un delicte de furt, ha confessat que ha calat foc al cotxe en un acte de venjança per l'extradició al Marroc del seu germà, Moha Azzahir, de 21 anys, expulsat per ser delinqüent reincident amb més de dotze antecedents .

Fins al lloc dels fets s'han desplaçat dos camions de bombers tot i que no han intervingut perquè els agents locals han pogut apagar el foc amb extintors. El cotxe cremat ja ha estat retirat i l'incendi no ha afectat cap altre element de la via.

Raby Azzahir es troba detingut a la comissaria de la Policia Local de Salt i properament passarà a disposició judicial.