Blanes estrenarà a tot l'estat espanyol la pel·lícula 'Bronko'

El film compta amb dos premis de festivals cinematogràfics americans

El llargmetratge 'Bronko' s'estrenarà a l'estat espanyol el proper divendres 17 de gener en els Ocine de Blanes (Selva). La pel·lícula arriba a terres catalanes després que ja hagi obtingut dos premis en festivals cinematogràfics dels Estats Units. 'Bronko' és un llargmetratge dirigit, interpretat i escrit pel blancen Isaac Ulam.

En ell es presenta a Bronko, el protagonista que interpreta el mateix Ulam, i que detesta el model social disfuncional. Per això, aposta per l'autodestrucció. La pel·lícula tracta aspectes com ara la solitud, l'addicció, la supervivència o el sacrifici humà.

Ulam ha afirmat que volia aprofundir sobre una de les capacitats que més li sorprèn dels humans: l'autodestrucció. El director ha explicat que va escriure el guió d'aquesta pel·lícula en tan sols dues setmanes i que compta amb una part autobiogràfica.

Ara, el municipi de Blanes tindrà l'oportunitat de veure aquest projecte del cineasta local en un passi el divendres 17 de gener a les deu de la nit als Ocine de la vila selvatana. Posteriorment hi haurà un cinefòrum amb el mateix Ulam i altres membres de l'equip.

L'estrena serà gratuïta per decisió del propi director, que ha cedit els drets d'autor en aquest passi a la seva vila natal. De moment ja s'ha convidat a tot l'equip tècnic i qui vulgui pot demanar una invitació de l'estrena a la Casa Saladrigas o a través del correu cultura@blanes.cat. Es repartiran dues entrades gratuïtes per cada interessat.

Una exposició sobre la pel·lícula

El dissabte 18 a les vuit del vespre la Casa Saladrigas inaugurarà l'exposició 'Les restes del naufragi', que es centra en tot el món cinematogràfic de 'Bronko'. En la inauguració, el compositor de la banda sonora de la pel·lícula, Paul Fuster, interpretarà alguns dels temes en directe.

A la mostra es recrea l'univers de 'Bronko' amb una mostra de fotogrames de la pel·lícula i part de l'storyboard que va crear el blanenc. Aquests ingredients volen ajudar a entendre el protagonista del llargmetratge, però també la figura polifacètica que és Isaac Ulam.

Dos premis en festivals americans

'Bronko' arriba a Catalunya quan encara està pendent d'estrenar-se en localitats com Los Angeles. De tota manera, ja s'ha reproduït en diversos festivals cinematogràfics com ara el Film Noir Cinema de Brooklyn (a Nova York), l'Arizona Underground Film Festival o el Rivercity Underground Film Festival (a Texas). En aquests dos últims certàmens ha aconseguit emportar-se un guardó.

En el festival celebrat a Tucson va aconseguir el premi del Jurat, mentre que en el de Texas va guanyar el premi a millor llargmetratge internacional. En tots aquests festivals, 'Bronko' s'ha reproduït en català i subtitulada a l'anglès.