La Bisbal acabarà aquest mes les obres d’ordenació de tres carrers del nucli històric

Els treballs formen part del Pla de Barris

Les obres d’ordenació dels carrers Ample, Valls d’en Colomer i Antic de la Bisbal –l’última gran actuació del Pla de Barris que en els darrers anys ha servit per endreçar i dinamitzar el nucli històric de la capital baix-empordanesa– quedaran enllestides, finalment, al llarg d’aquest gener. L’Ajuntament de la Bisbal va autoritzar una pròrroga a l’empresa adjudicatària per tal que l’acabat es completi al llarg del mes, una circumstància, però, que implicarà incomplir el requisit que els treballs quedessin enllestits al 100% abans de final d’any.

La Bisbal s’havia acollit a una pròrroga en els terminis d’execució de les darreres obres que la Generalitat va oferir fins al 31 de desembre del 2019, de manera que es podia afrontar aquesta gran obra que havia quedat pendent. L’alcalde Enric Marquès defensa que "s’ha certificat un 82% de l’obra finalitzada i la despesa del 75% dels materials emprats". Així, a causa d’aquesta pròrroga, l’impacte econòmic per a les finances municipals voltarà els 100.000 euros. Dels 900.000 restants, se salvarà el compromís d’aportació d’un 50% de la Generalitat, que beneficiava el conjunt d’actuacions programades per la llei de millora de barris.

Si bé falta per acabar d’enllestir el paviment i la col·locació de punts de llum i mobiliari urbà, però el balanç del desenvolupament dels treballs és satisfactori. Entre els acabats, al gener, encara restarà un tall de trànsit d’un parell de dies a la travessera de la C-66, l’avinguda Sis d’Octubre del 1869, davant les Voltes, per connectar serveis.