Bolca un camió cisterna a Camprodon després d'esquivar un senglar

El vehicle portava la cisterna plena i els treballs per bombejar el combustible a un altre camió s'allargaran tot el matí

El vehicle s'ha accidentat a la Colònia Estevenell, passat el Càmping Vall de Camprodon, i s'ha arrossegat durant uns quantes metres emportant-se al seu pas la barrera de protecció de la carretera. El conductor explica que molt probablement era un senglar però que no ha pogut veure-ho amb claredat perquè encara era fosc i per sort no l'ha tocat. El camp que hi havia al costat ha evitat que el vehicle descontrolat provoqués més danys i s'ha quedat a uns 200 metres de la botiga i bar Queviures Marcé, que aquest matí han tingut molta feina.

La seva propietària ha explicat que ha sentit un soroll molt fort passades les set del matí i que quan ha mirat per veure què era, li ha semblat que era un camió, perquè encara era ben fosc. Veïns del poble han explicat que aquest no és el primer cop que un senglar provoca accidents per aquesta zona. Concretament, recorden que n'hi ha hagut a Sant Pau de Segúries i a tocar de Molló, en aquesta mateixa carretera.

Durant tot el matí, els bombers i els tècnics han treballat en el transvasament del combustible que portava, 36.000 litres de gasoil i gasolina, dels quals 600 s'han vessat però només s'ha contamintat dos metres cúbics de terra, segons ha informat Protecció Civil, que ha activat l'alerta del pla especial d'emergències per accidents en el transport de mercaderies perilloses, el Transcat, mentre l'Agència Catalana de Residus es fa càrrec de la recuperació dels 600 litres de combustible i dels dos metres cúbics de terra contaminada a causa de l'accident.

Fins a quatre efectius de Bombers s'han traslladat a l'indret per fer tasques de seguretat i evitar que el vessament arribés a una riera pròxima. Segons ha explicat un dels responsables, no hi ha hagut contaminació al medi natural i ara els treballs se centraran en transvasar la càrrega amb un sistema de bombeig a una nova cisterna. Es calcula que tindran feina fins almenys les dues del migdia. Després, s'haurà d'enretirar el vehicle amb una grua.